Gazete Vatan Logo

Taraftarlarımızdan evlilik teklifi alıyoruz

Finaldeki Cimbom’un “12 Altın Kızı” Avrupa Şampiyonluğu’na koşuyor


Galatasaray Bayan Basketbol Takımı, ilk kez FİBA Avrupa Kupası’nda finale yükseldi. Başarı sırlarını anlatan Cimbom’un 12 altın kızı, sadece oyunculuklarıyla değil güzellikleriyle de göz kamaştırıyor: “Ne kadar sporcu olsak da, kadın olduğumuzu unutmayız” diyorlar. Aralarında makyaj yapmadan maça çıkmayanlar da var, hayranlarından evlilik teklifi alanlar da. İşte en özel ve güzel halleriyle GS’li kaplanlar.

Hiç yılmadan çalıştık, inandık ve başardık

FİBA Avrupa Kupası’nda finale kaldınız. Bu başarının anlamı ne?
Avrupa’da finale kalmak, Türk basketbolu için gerçekten büyük bir olay. Hiç yılmadan çalıştık. Hem taraftar, hem de oyuncularımızla inanınca, başarı da geldi.

Hakem son düdüğü çalıp da finale yükselince, sahada enteresan bir sevinç gösterisi yaptınız...
Daha önceden bunun hayalini Işıl’la kurmuştuk. Seimone son sayıyı attı ve bitiş düdüğü çaldı. Hepimiz birden onun üzerine koştuk. O bizi şakadan yumrukladı ve hepimiz birer birer kendimizi yere attık. Çok da güzel bir şov oldu. Erkek futbol takımımız, bu sene final oynayamadı ama en azından bizim finalimiz camia için bir teselli oldu.

Erkeklerin gözünün önünde olmanız sevgilinizi etkiler mi?
Şu anda erkek arkadaşım olmadığından karışma gibi bir durum da yok. Ama camia için- de böyle bir sorunla karşılaşmıyoruz. Türkiye zaten bazı konuları aşmış durumda. Bayan olmanın verdiği zorluklar var ama biz yaşamıyoruz. Sahaya çıkıp basketbolumuzu oynuyoruz. Sonra da çıkıp kendi özel hayatımızı rahatlıkla yaşıyoruz.



Taraftara güzel gözükmek için jöle sürüyorum

“Tribünlerin sevgilisi” olarak anılıyorsunuz, taraftar neden sizi bu kadar seviyor?
Taraftarın sevgilisi olmamın sebebi, doğduğumdan beri Galatasaraylı olmam. Bütün ailem Galatasaraylı. 5 yaşından beri ben hep Ali Sami Yen’in kapalı tribünündeydim. O günden beri maçları kaçırmıyorum. Bir anlamda “Tribün çocuğuyum”. Tarihler denk gelirse, tribündeki yerimi alıp mutlaka tezahürat yapıyorum.

Bir de Ali Sami Yen’de ilginç bir anınız var...
Biz futbol maçından sonra Ali Sami Yen’e girdik. Finale kaldığımız için sahanın etrafında tur atacaktık. O anda tribünlerin bir isteği oldu. Ben de tribünde 25 bin seyirciye üçlü çektirdim (üçlü tezahürat) Benim için büyük bir mutluluktu.

Maçlara çıkarken hep “jöle” mi sürüyorsunuz?
Seyirciye güzel görünmek için sadece maçlarda jöle sürüyorum. Antrenmanlarda ise, saç kremi ve ıslatarak idare ediyorum. Maçlarda rahat edebilmek için genelde saçımı hep kısa kestiriyorum. Saçımla oynamayı, rengini ve modelini değiştirmeyi çok seviyorum. Ama uzun olunca, seçenekler kısıtlı oluyor. Mesela rengiyle çok fazla oynayamıyorsunuz, çünkü saçınız yıpranıyor.

Maçta laf atanlar oluyor mu?
Laf atma olaylarıyla çok karşılaşmıyoruz. En son maçtan sonra bir erkek taraftar geldi ve bana “Görüşebilir miyiz?” dedi. Ben de, “Zaten görüşüyoruz şu anda” deyip geçiştirince, şaştı kaldı. Zaman zaman fanlarımız “Benimle evlenir misin?” diye bağırıyorlar. Ben de gülümsüyorum.

Uzun ve sarışın olunca tüm bakışlar üzerimde toplanıyor

Nerelisiniz? Galatasaray’a gelmeniz nasıl oldu?
Ben Belarus’luyum. Menajerim Galatasaray’ın teklifini iletince, hiç düşünmeden kabul ettim. Çünkü Galatasaray’ın Avrupa’da final hedefi olduğunu biliyordum. Türkiye’deyken evde internet ve TV’nin başındayım. Nadiren dışarı çıkıyorum. Diskoya dans etmeye gittiğimde, tüm bakışlar üzerimde toplanıyor. Türk kızları benim kadar uzun ve sarışın olmadığı için her gittiğim yerde dikkat çekiyorum. Tabii ki her kadın, erkeklerin kendisine bakmasından hoşlanır, benim için de bu geçerli. Takım arkadaşlarımla dışarı çıkarım. Türk erkekleri genelde kısa boylu ama benim için kısa ya da uzun olması dert değil. Hoş biriyse, kısa boylu da olabilir.

Erkek basketbolu kadar sert geçiyor mu maçlar?
Gün geçtikçe kadın basketbolu daha da sertleşiyor, özellikle de savunmada geçerli bu durum. Maçlar kıran kırana geçse de, asla saç çekmeye varan durumlar olmuyor. Bu hareketleri yapan oyuncu zaten teknik faul ya da diskalifiye ile cezalandırılır.

Erkeklere yukarıdan bakıyorum

Size bakınca sanki karşımızda bir basketbol oyuncusu değil de, manken görüyoruz...
Aslında bir sponsorluk olduğu zaman oyuncuları da kendi ürünlerini tanıtmak için kullanıyorlar. Bence çok güzel oluyor. Birkaç arkadaşım bu işi yaptı. Öyle bir teklifle gelirlerse, ürünleri tanıtmak için ben de mankenlik yapabilirim. Ama tabii esas işimiz basketbol oyunculuğu. Boyum 1.72, topuklu giydiğim zaman haliyle 1.80 olup erkeklere yukarıdan bakma ayrıcalığına sahip olabiliyorum.

Gece dışarı çıktığınızda uzun boyunuzdan ötürü hemen dikkat çekiyor musunuz?
Zaten, toplu olarak gittiğimizde her zaman göze batıyoruz. Tabii fiziğimizle dikkat çekiyoruz. Aslında takımın en kısalarından biriyim. Ama kaslı bir vücudum olduğu için o bile büyük bir fark yaratıyor. Ve insanların dikkatini çekiyor.

Maça çıkarken güzel görünmeye önem veriyor musunuz?
Tek önem verdiğim şey, maçı almak ve maçı düşünmek. Tabii ki aynaya bakmadan çıktığımızı söylersem yalan olur. Çünkü taraftarınız geliyor ve bir bayanın bakımlı olması her zaman önemlidir. O yüzden, genel bir bakım her zaman yapılıyor. Ama aşırı özen göstermek diye bir şey söz konusu değil.

Rakibi şaşırtmak için çığlık atıyor musunuz?
Çığlık atmayı genelde taraftardan bekliyoruz. Maç içinde çığlık attığımız takdirde teknik faul alınıyor. Eskiden böyle çığlıklar oluyordu ve rakibin konsantrasyonu bozuluyordu. Şimdi maçta çığlık atmak “yasak”.


Kadın olduğumuzu asla unutmayız

Bayan basketbolcular da erkekler kadar iyi kazıyor mu?
Galatasaray, Fenerbahçe gibi iyi yatırım yapan takımlarda oynuyorsanız, iyi paralar kazanabiliyorsunuz. Aşağı yukarı 200-250 milyar kazanan bayan basketbolcular var. Yabancılar daha iyi rakamlar kazanıyor. Eğer iyi bir sporcuysanız, senede 100-200 milyar arası kazanırsınız.

Maça çıkarken makyajınıza dikkat eder misiniz?
Sporcunun bence kendini nasıl hissettiği çok önemli. Giydiğiniz formadan ayakkabıya kadar rahat hissetmelisiniz. Ben de kendimi iyi hissetmek için maçlara çıkarken makyaj yapıyorum. Ne kadar sporcu olsak da, kadın olduğumuzu hiçbir zaman unutmuyoruz. Bakımlı olmak benim hoşuma gidiyor.

Adet dönemlerinde performansınız bile artar

Basketbola nasıl başladınız?
İlkokul 5’teyken beden eğitimi dersinde şu anki yardımcı antrenörümüz Hakan Ağabey okula oyuncu seçmeye geldi. Beni de takıma istediklerini söyleyince, hafta sonları Galatasaray’a spor okulu gibi gelmeye başladım.

Regl olduğunuz günler maç oynayabiliyor musunuz?
Evet, oynayabiliyoruz. Bir problem çıkarmıyor. Hatta, yapılan bilimsel araştırmalarda, bunun performansı arttırdığı yönünde bir veri de var. Bizi kesinlikle etkilemiyor.

Süreyya Ayhan, bir müsabakada regl olduğu için iyi koşamadığını söylemişti...
Hayır, bizde böyle bir etkisi yok. Fark edilmez bile. Karın ağrısı olmadığı sürece performansı bile arttırıyor.


Başarılı ve güzeliz

Güzel sporcuların voleybolundan çıktığını duyardık, sizin de onlardan aşağı kalır bir yanınız yokmuş...
Voleybolcuların güzelliği ile tanınması artık kilişe olmuş. Ama biz de en az onlar kadar güzeliz.

Maçta izleyici tarafından taciz edildiğiniz oldu mu?
Taciz edilmedim ama çok fazla küfre maruz kaldım. Sahadakilerin kız kardeşi olabileceğini düşünseler, küfür edemezler.

Maçtan önce “Erkek arkadaşlarınızla görüşmeyin” gibi yasaklar var mı?
Öyle bir yasak yok. Çünkü herkes çok profesyonel. Biz Avrupa Finali oynayan, tecrübeli bir takımız. En gencinden yaşlısına herkes, neyin doğru, neyin yanlış olduğunu iyi biliyor. Böyle uyarılara gerek bile kalmıyor.

Haberin Devamı