Gazete Vatan Logo

Tabuları sarsan tutkulu aşıklar

Bu hafta vizyona giren beş film arasında, kadın oyuncularının Oscarlık performanslarıyla göz dolduran ‘Carol’ ön plana çıkıyor.

Tabuları sarsan tutkulu aşıklar

Patricia Highsmith’in ‘The Price of Salt’ adlı romanında uyarlanan film, 1950’lerin New York’unda geçen, birbirine tutkuyla bağlanan iki kadının hikayesini el alıyor. Bir yanda boşanma arefesindeki kız çocuğu sahibi olan Carol (Cate Blanchett), diğer tarafta ise bir mağazada kasiyer olarak çalışan Therese (Rooney Mara) var... Her iki kadın da boğuştukları problemlerden birbirlerine olan ilgileriyle uzaklaşıyorlar. İki insan arasındaki “aşk”ı cinsellikten ziyade bakışla, dokunuşla ve hissiyatlar aracılığıyla ele alan bir film bu. Belki de Carol’un en büyük başarısı da bu. Zira 2013 yapımı ‘Mavi En Sıcak Renktir’ filminde olduğu gibi delicesine ve zincirinden boşanmış bir beraberlik değil Carol’daki; iniş-çıkışların yaşandığı daha ağırbaşlı ve olgun bir beraberlik.

Bunun yanında karakterlerin derinliğinin yeterince işlenememesi filmin eksi hanesine yazılsa da, gerek döneminin havasını iyi yansıtması, gerekse de müzik tercihleriyle Carol, ilgiyi sonuna kadar hak ediyor. Hatırlatmakta fayda var; Cate Blanchett ‘En İyi Kadın Oyuncu’, Rooney Mara ise ‘En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu’ kategorisinde Oscar’a aday.

Haberin Devamı

Carol

Dram imdb: 7.5

Y: Todd Haynes O: Cate Blanchett, Rooney Mara, Kyle Chandler, Jake Lacy

‘Kötü Kedi Şerafettin’ nihayet beyazperdede

İzleyiciyle beyazperdede buluşan Kötü Kedi Şerafettin, karikatürist Bülent Üstün’ün Lemanyak’ta oluşturduğu efsane çizgi roman dizisinden uyarlama. Seslendirme kısmında birbirinden değerli isimlerin yer aldığı yapımda Şerafettin’i Uğur Yücel seslendiriyor. 2011 yılından beri devam eden bir proje olan filmin, animasyon konusunda üretim sıkıntısı çeken Türk sinemasında önemli bir yer tutacağı -belki başlangıç?- aşikar. Öyle ki, özellikle Hollywood’da görülen çocuksuluğu ön plana çıkaran bir profilden ziyade “anti-kahraman” çizgisinde Şerafettin. Onu muadillerinden ayıran nokta da bu. Özetle film, yerli yapımlara kıyasla çok daha ön planda olmalı.

Kötü Kedi Şerafettin

Animasyon

Y: Ayşe Ünal, Mehmet Kurtuluş Ses: Demet Evgar, Okan Yalabık, Uğur Yücel, Ayşen Gruda, Ahmet Mümtaz Taylan

Haberin Devamı

DİĞER FİLMLER...

Ip Man 3

Dram imdb: 8

Y: Wilson Yip O: Donnie Yen, Yifei Liu, Mike Tyson, Lynn Hung

Hep Yek

Komedi

Y: Ali Yorgancıoğlu O: Fırat Tanış, Gürkan Uygun, İnan Ulaş Torun, Gökhan Yıkılkan

Temel ile Dursun İstanbul’da

Y: İhsan Taş O: Wilma Elles, Alay Cihan, Tahsin Taşkın Komedi