Gazete Vatan Logo

Sabah alan öğlen kazandı!

İki haftada yaklaşık 500 konut sattı

Nurol GYO, Nurol Park projesinde iki haftada yaklaşık 500 konut sattı. Genel Müdür Aykaç, “Satış kotalarına hızlı ulaştığımız için, gün içerisinde bile fiyat değiştirdik” dedi.

İstanbul Güneşli’de Hürriyet Medya Towers’ın eski arazisi üzerinde Nurol Park projesini hayata geçiren Nurol Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) lansmandan sonra geçen iki haftalık sürede 480 konutun satışını gerçekleştirdi. Metrekare fiyatları lansmanda 2 bin 900 lira olarak açıklanan Nurol Park’ın satış ofisine gidenler, bu fiyatlarda daire bulmakta zorlandı. Çünkü, projenin gördüğü yoğun talep nedeniyle bu daireler kısa sürede tükendi. Nurol GYO Genel Müdürü Musa Aykaç, belirledikleri satış rakamlarına çok hızlı ulaştıkları için, gün içerisinde bile fiyatları güncellemek durumunda kaldıklarını söyledi. Bu da, projenin kısa sürede prim yapmasını sağladı.

480 daire satıldı

Projedeki 1.118 konutun ilk etapta yaklaşık 700’ünü satışa sunduklarını ifade eden Musa Aykaç, “Satışa çıkardığımız bu gruptan 480 adet dairenin satışını gerçekleştirdik. Fiyatlarımız lansmanda 2 bin 900 liraydı. Şu anda ise başlangıç fiyatları 3 bin 500 lira oldu. İlk alanların avantajını koruyabilmek için, fiyatlarda güncelleme yaptık. Belirlediğimiz satış kotalarına çok hızlı ulaştığımız için, fiyatlarımızı da daha kısa sürelerde güncellemek durumunda kaldık” diye konuştu.

Proje ‘insani’ oldu

Fiyatlarının şu anda da cazip olduğunu ifade eden Aykaç, yüzde 18 olan KDV’yi de sübvanse ettiklerini belirtti.

Nurol Park projesinin arazisini 127.5 milyon dolara Hürriyet Gazetecilik’ten satın aldıklarını hatırlatan Musa Aykaç, şunları söyledi: “Projeye toplam 340 milyon dolar yatırım yapacağız. Projede, 1.118 konut bulunuyor. Bunların 154’ü rezidans, 84’ü loft ve 880’i kule dairesi olacak. Projede 1+1’den 4+1’e kadar farklı alternatiflerde konutlar bulunuyor. Projenin kısa sürede bu kadar ilgi görmesinin sebebini ‘insani’ bir proje olmasına bağlıyorum. Proje mono blok bir kütle olmadı. Sanki, parselleri farklı müteahhitler ayrı ayrı almış da kimisi otel, kimisi konut yapmış gibi oldu.”

Yabancılardan ilgi gördü

MÜTEKABİLİYET Yasası sonrasında Türkiye’ye yatırımcılardan önemli bir ilginin olduğunu ancak henüz bu ilginin ‘patlama’ yapmadığını ifade eden Musa Aykaç, şunları söyledi: “Henüz bu yasanın meyvesini görmedik. Konut alan yabancılara oturma izni de çıktı ancak bir yıl kısa bir süre oldu. Nurol Park projesine de yabancılardan ilgi oldu. Burada Arap yatırımcılardan çok Türk Cumhuriyetleri’nden ilgi çok fazla oldu. Yabancıya konut satışı, firmasal bazda değil hükümet politikası olmalı. Tanıtımın çok büyük önemi var. Yatırımcı önce buraya gelecek, burada mutlu olacak ardından da konut almaya karar verecek.”

6 günde bir kat çıkıyor

MUSA Aykaç, Çağlayan’da hayata geçirdikleri ‘evofisev’ konseptli Nurol Tower’da inşaatın devam ettiğini belirterek, şu bilgileri verdi: “Nurol Tower’ın inşaatında 6 günde bir kat çıkıyoruz. Projenin önünden günde 2 milyon kişi geçtiği için kendi tanıtımını yapıyor. Son bir ay içerisinde talepler hızlandı. Şu anda öngörümüzün üzerinde bir talep var.”

Haberin Devamı