Gazete Vatan Logo

‘İstanbloom’u zincire dönüştürecek!

250 milyon dolar yatırım yapma kararı aldı

‘İstanbloom’u zincire dönüştürecek!

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman’ın ortağı olduğu Esin Yapı’nın Zincirlikuyu’da başlattığı ve İstanbul’un ilk LEED sertifikalı gökdelenlerinin başında gelen 46 katlı İstanbloom projesi, zincire dönüşecek. Bu hedefle Şişli ve tarihi yarımadayı inceleyen şirket, ikinci proje için 2014’te 250 milyon dolar yatırım yapma kararı aldı. Satışlarının yüzde 50’si tamamlanan İstanbloom ise yıl sonunda teslim edilecek.

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Ormanı’ın ortağı olduğu Esin Yapı, Zincirlikuyu’da Kore Şehitleri Caddesi üzerinde, Gayrettepe Metrosu’na 400 metre mesafede inşaatını sürdürdüğü ve İstanbul’daki LEED yeşil bina sertifikasına aday ilk gökdelenlerin başında gelen ‘İstanbloom’ projesini zincire dönüştürmeye hazırlanıyor.


İstanbloom projesinde kaba inşaatın tamamlandığını, ince işlerin ise yüzde 60 seviyesine geldiğini belirten Esin Yapı’nın ortağı Metin Esin, projeyi yılsonuna kadar tamamlar tamamlamaz, istanbul’da birkaç noktada yeni İstanbloom’lar inşa etmeyi hedeflediklerini açıkladı. İkinci İstanbloom’un 2014 yılında arsa payı ile birlikte yaklaşık 250 milyon dolar yatırımla başlatılacağını söyleyen Esin, “Şehir merkeziyle yakından ilgiliyiz. Şişli’de birkaç noktada yer alan arsalarda hak sahipleriyle görüşmelerimiz sürüyor. Anlaşırsak ikinci proje bu bölgede olabilir. Tarihi yarımada ile de ilgileniyoruz. Zeytinburnu ve sahil tarafı ilgimizi çekiyor. İstanbloom gibi yeşil projeleri çoğaltarak kentsel dönüşüme destek vermeyi hedefliyoruz“ diye konuştu.

Esin, kentsel dönüşüm projelerinin İstanbul’da çok sağlıklı ilerlediğini düşünmediğini, gerektiği kadar hava alacak, yeterli yeşil alanı bulunan, olası bir deprem anında toplanma yerinin olmadığı binaların yapıldığını belirterek bilhassa yeşil alan ayrılmasının asıl ihtiyaç olduğunu vurguladı.

A ve B plus gelir grubuna hitap ettikleri butik projelerle büyümeyi planladıklarını belirten Metin Esin, şehir merkezinde önünde bahçesi olan ilk rezidansın İstanbloom olduğunu hatırlattı.

M2’si 6.500 $’dan başlıyor

150 milyon dolara malolan projede satışların 9-10 ayda yüzde 50’sini tamamladıklarını kaydeden Esin, projenin bu sürede yüzde 14 prim sağladığını ifade etti. Çekmeköy ve Kemerburgaz’da yaşayıp şehiriçinde aynı sakinliği bulmak isteyenlere satış yaptıklarını belirten Esin, “Büyüklüğü 101 metrekare ile 306 metrekare arasında değişen evlerin metrekare fiyatları 6 bin 500 ile 10 bin dolar arasında yer alıyor. Projede 10 bin metrekarelik ofis bölümü de kiraya verilecek. Şu anda talep toplanıyor” diye konuştu.

Bünyamin Derman tasarlıyor, 11 ev tipi 4 farklı tasarım var

14 bin 760 metrekare arazi üzerinde yükselen ve 165’i konut, kalanı ofis olmak üzere 196 birimden oluşan 46 katlı ‘İstanbloom’da projenin 5 bin 600 metrekaresi yeşil alan oluşturuyor.

24 saat güvenlik, bitki ve bahçe bakımı, sağlık, mesaj ve uyandırma, araç veya uçak kiralama, taksi, shuttle ve araba yıkama, kuru temizlemenin yanı sıra kuaför ve terzi, vale, aşçı ve garson kiralama, parti desteği ve catering sunulan hizmetler arasında yer alıyor. DB Mimarlık’ın kurucusu Bünyamin Derman tarafından tasarlanan İstanbloom’un tüm iç tasarımları Geomim’in kurucusu Mahmut Anlar tarafından gerçekleştiriliyor. Projede ev sahiplerine 11 farklı daire tipi ve klasik, yeni klasik, modern ve yeni modern gibi 4 farklı dekorasyon modeli sunuluyor.

Aidat m2’de 4 lira ile rakiplerin yarısı kadar

Statikte İrfan Balioğlu ile çalıştıkları projede kat yüksekliğinin 3.75 olmasının önemli bir avantaj olduğunu söyleyen Metin Esin, tamamlandığında LEED Gold sertifikası alacak olan projede tasarruf sağlayan çok özel uygulamalar geliştirildiğini kaydetti. Aidatların da böylece tüm lüks hizmetler verilmesine rağmen metrekaresi 4 lirada kalabildiğini ifade eden Esin, “Muadili projelerde bu rakam iki katı, 5 dolar ile 5 eurolar civarında. Projede damacana su girmeyecek, su arıtma tesisi kurulacak, musluktan su içilebilecek, yağmur suyu biriktirilerek sulama ve diğer alanlarda kullanılacak. Güneş panelleri olacak” dedi.

Haberin Devamı