Gazete Vatan Logo

Hollywood yıldızları banttan yayınla İstanbul'da

İKSV, National Theatre işbirliğiyle dünyaca ünlü tiyatro oyunlarının ‘video kayıtları’ İstanbul’a geliyor. Biletler satışta.

Hollywood yıldızları banttan yayınla İstanbul'da

Hamlet, Fareler ve İnsanlar, Skylight, John… Broadway ve Londra’nın önemli tiyatrolarında kapalı gişe oynayan ve tiyatroseverleri de mest eden oyunlar. İşte İKSV (İstanbul Kültür Sanat Vakfı) bir ilki gerçekleştirerek National Theatre Live işbirliğiyle bu oyunları seyircilerle buluşturacak. Oyuncuların canlı performanslarına şahit olamasak da en azından sahnelendiği salondaki en iyi koltuğun bakış açısından oyunları izleme fırsatımız olacak. Peki projenin devamı gelecek mi? Salon İKSV Direktörü Bengi Ünsal, “Şimdilik bu şekilde planlıyoruz evet. National Theatre çok turneye çıkan bir ekip değil. Bu oyunları beyaz perdeden de olsa İstanbul’daki izleyicilerle buluşturabilmek için devamının gelmesini umuyoruz.” diyor. Bu işbirliği tiyatro eleştirmenlerini de ikiye bölmüş durumda, olumlu bulanlar da var, “Kayıttan tiyatro izlenir mi” diyenler de. İşte Salon İKSV’de seyircilerle buluşacak oyunlar...

Fareler ve İnsanlar’ın çağdaş yorumu

John Steinbeck’in 1937 yılında kaleme aldığı ve klasikler arasında yer alan Fareler ve İnsanlar, Anna D. Shapiro’nun yönetmenliğinde Broadway yorumu olarak izleyicilerle buluşacak. ‘127 Hours’ ile Oscar’a aday olan, Altın Küre ödüllü başarılı oyuncu James Franco’nun yanı sıra, Chris O’Dowd, Leighton Meester ve Jim Norton gibi isimler de oyunda yer performans sergiliyecekler.

Haberin Devamı




Hamlet rekor kırdı

Son yılllarda Sherlock Holmes, The Imitation Game gibi yapımlardaki performansıyla adından sıkça söz ettiren, Emmy ödüllü Benedict Cumberbatch’i Hamlet olarak izleme şansımız olacak. Lyndsey Turner’ın yönetmenliğindeki Hamlet, 25 ülkede 1400 sinema salonunda canlı olarak yayınlandı ve 225 binden fazla seyirciye ulaşarak bir rekor kırdı. İngiliz basının ‘5 yıldızlı Hamlet’ şeklinde övgüler yağdırdığı oyun, tiyatroseverlerin de en fazla merak ettiği prodüksiyon.

1100 salon, 3.5 milyon izleyici

National Theatre Live, tiyatro yapımlarının Londra’daki sinema salonlarından canlı gösterilmesini sağlayan bir proje olarak 2009 yılında başladı. 20’den fazla yapım, bugüne dek dünyanın dört bir yanında 1.100’ü aşkın salonla 3,5 milyondan fazla kişiye ulaştı.

Haberin Devamı



Bol ödüllü Skylight

Altın Küre sahibi Bill Nighy ile An Education filmiyle BAFTA ödülünü kazanan Carey Mulligan’ın rol aldığı Skylight, bu son prodüksiyonuyla Tony ödüllerinde 7 dalda adaylık kazandı ve “En İyi Yeniden Sahnelenen Tiyatro Oyunu” ödülüne layık görüldü. Oyunun yönetmenliğini ise, The Reader, The Hours ve Billy Eliot filmleriyle Oscar’a aday olan Stephen Daldry üstleniyor.

Farklı bir tiyatro deneyimi ‘John’

Gerçek hayat hikayesine dayanan ve DV8’in (50 farklı ödül kazandıkları 18 yapıma ve dört TV filmine imza atan, 1986’da faaliyete geçen tiyatro topluluğu) sanat direktörü Lloyd Newson ile John’un aşk ve cinsellik üzerine yaptığı söyleşiler üzerine kurgulanan belgesel tiyatro niteliğindeki oyun için, 18 yaş üzeri izleyicilere hitap eden, gelecek oyunlar arasında yapısı ve tekniği dolayısıyla en farklı çizgide bulunan yapım denilebilir.

Hamlet - 15-22-29 Kasım 15:00’te Salon İKSV’de

Fareler ve İnsanlar - 6-13 Aralık 15:00’te Salon İKSV’de

Haberin Devamı

Skylight - 10-24 Ocak 15:00’te Salon İKSV’de

John - 7-21 Şubat 15:00’te Salon İKSV’de