Gazete Vatan Logo

Hande Subaşı "Bu müzikal benim için ballı ekmek kadayıfı oldu"

Bora Gencer ´Teklifi oğlumla gittiğim bir film galasında aldım´

Hande Subaşı ve Bora Gencer, 17 Mayıs’ta perdelerini açacak olan Kamelyalı Kadın müzikalinin iki başrol oyuncusu... Hande Subaşı’nın “10 yaşındayken Bora Gencer’le hatıra fotoğrafı çektirmiştim. Hayranı olduğunuz biriyle yıllar sonra iki sevgiliyi oynamak komik geliyor” cümleleriyle tanışıklıklarının çok eskiye dayandığını öğreniyoruz. Subaşı, “Tiyatro yapmayı hep istiyordum ama bir türlü cesaret edemiyordum” diyor.

Oyunculuğa ilk başladığım yıllarda öpüşmemek gibi kurallarım vardı ama zaman geçtikçe kendimi tanıtabildiğimi düşünüyorum. Artık daha rahatım...

* Bu kaçıncı oyununuz?

Bora Gencer: Bu ikinci oyunum. 4 yıl boyunca “Deli Dolu” isimli bir müzikalde oynamıştım.
Hande Subaşı: Benim ilk tiyatro deneyimim. Bugüne kadar film, dizi derken hep kamera önünde deneyimim vardı. Tiyatroyu ise kendimi geliştirmek adına hep istiyordum ama bu cesareti gösterememiştim. Ama müzikal olması işi daha cazip hale getirdi. Malum, katıldığım ses yarışmasının ardından pek çok övgü almıştım. Hem tiyatro hem müzik; ballı ekmek kadayıfı oldu yani (gülüyor). Bir de sevdiğim isimler de işin içinde olunca “Tamam” dedim.

* Solo olarak kaç şarkı söyleyeceksiniz?

Bora G.: Solo üç şarkım var ama toplam yedi şarkı söyleyeceğim. Çok yani, neredeyse albüm çıkar (gülüyor) Zaten müzikalimizin albümü de çıkacak... Benim bu oyun için teklifi almam da enteresan oldu. Oğlumun adı Ayaz diye “Ayaz” filminin galasına gitmiştik; orada “Oynar mısın” dediler.
Hande S.: İki solo şarkım, iki Bora’yla düetim ve bir de Nurseli İdiz’le düetim var. Koroyla da bir şarkı söyleyeceğim. Daha ilk oyunumda başrolde olmak da hem büyük sorumluluk hem de motive edici oluyor.

* Daha önceden bir tanışıklık var mıydı?

Hande S.: Aslında tanışıklık çok daha eskilere dayanıyor. Ben 10 yaşındayken her yıl olduğu gibi yine Alanya’daki yazlığımıza gitmiştik. Akşam ailece deniz kenarında otururken Bora Gencer’i gördük. O zamanlar da Bora’nın en popüler olduğu zamanlar... Gidip kuzenlerimle beraber kendisiyle fotoğraf çektirmiştim. Yıllar sonra aynı sahnede iki sevgiliyi oynamak komik geliyor o yüzden...

Müzikalle aynı anda dizim başlıyor; ilk defa bir komedide rol alacağım

* Maşallah Bora Bey siz hiç yaşlanmıyorsunuz. Nasıl oluyor bu?

Bora G.: Alkol almıyorum ve sigarayı çok az içiyorum. Biraz da genlerde var. Babam İlham Gencer 87 yaşında ama hâlâ piyanosunun başında. O da ben de her gün sporumuzu yaparız. Abim de öyledir. En önemlisi ise hayata mutlu bakmak, pozitif olmak.

* Dizilerde neden yoksunuz?

Hande S.: Geçen sene 40 bölüm Emre Altuğ’la birlikte “Elde Var Hayat” dizisinde rol aldım ve sonra ayrıldım. Bu kış birşey yapmadım. Ama her şey üstüste gelir derler ya, şimdi müzikalle aynı anda yeni bir diziye de başlayacağım. Düşman Kardeşler adlı bir komedi dizisi...

* Hüzünlü bir yüzünüz var ama...

Hande S.: Evet, ilk komedi deneyimim olacak zaten. Dramayı çok seviyorum, hep de o tarz işlerde yer aldım. Ama bu projeyi okurken bile o kadar çok keyif aldım ki, düşünmeden kabul ettim.

* Komediye yatkınmıymışsınız?

Hande S.: Genelde yapımcılar tipe göre değerlendiriyor. O yüzden bana da hep dram işleri geldi. Ama ben kendimi öyle sınırlandırmıyorum. Kendimi komedi alanında da gösterecek olmak beni çok heyecanlandırıyor.

* Siz neden dizilerde yoksunuz?

Bora G.: Bayağı bir dönemdir bir yerde rol almadım. Çünkü açık söylemek gerekirse pek fazla teklif de gelmedi. “Ben de varım; beni de alın” tarzı biri değilim. Ondan herhalde.

Çocukluğumdan beri gözönünde olmayı sevmişimdir

* Albüm çalışması var mı?

Hande S.: Metin Özülkü’nün özel bir proje albümünde tek bir şarkı okuyacağım. İlk profesyonel müzik çalışmam olacak; şimdiye dek hep amatörce uğraşmıştım. Bu tek şarkı, ısınma turu denilebilir. Ben de tepkileri göreceğim.

* Bu yaz sizin yazınız olacak o zaman, değil mi?

Hande S.: Evet öyle oldu; dizi, tiyatro, müzik derken bayağı yoğun olacağım.

* Evlilik hazırlıkları da yapıyorsunuz değil mi?

Hande S.: Özel hayatımla ilgili hiçbir zaman konuşmadım biliyorsunuz. Ama önümüzdeki dönem özel hayata da vakit kalmayacak sanki (gülüyor).

* Evlendikten sonra kariyerinize ara verecek misiniz?

Hande S.: Hayır, hayatımda hiçbir şeyi değiştirmem. Evliliğin bir şeyleri değiştirmesi gerektiğini de düşünmüyorum. Sadece çocuk olduğunda bir yıl ara veririm belki.

* Erkek için ünlü bir kadınla birlikte olmak zor mu; ne de olsa bir mekana girdiğinizde tüm bakışlar size dönüyor?

Hande S.: Doğru, ilk odak noktası siz oluyorsunuz. Bu da erkeğin kompleksiz olmasını gerektiriyor. Yani ünlü bir kadınla da erkekle de olmak zor iş gerçekten.

* İlgiden rahatsız oluyor musunuz peki?

Hande S.: Seçtiğim işe bakarsak, göz önünde bir iş. Çocukluğumdan beri göz önünde olmayı seviyorum zaten. Ama baktığınızda çoğu zaman ünlü olduğumu unutuyorum; normal hayatıma devam ediyorum. Ancak ilgi görmek hiç rahatsız etmedi beni.

* Oyunculukta öpüşmem, sevişmem gibi sınırlarınız var mı?

Hande S.: İlk başladığım yıllarda “evet”. Yanlış anlaşılmak istemiyordum. Ama zaman geçtikçe, daha olabiliyorsunuz.

Haberin Devamı