Gazete Vatan Logo

Et suşi, balık suşinin pabucunu dama atacak!

Yemekte son trend: ET SUŞİ

Önümüzdeki hafta Etiler"de açılacak olan Günaydın Et"in 26"ıncı şubesi, lezzet düşkünlerine etten suşi yeme olanağı sunuyor. Günaydın Et"in kurucu ortağı Cüneyt Asan, mutfağı ünlü şef Batuhan Piatti Zeynioğlu"na emanet etmiş. Asan, "En iyi eti ben veriyorum; en iyi lezzeti Batuhan ortaya koyuyor. İddialıyız" diyor. Bir buçuk milyon dolara mal olan restoranda, et suşinin (beef sushi) 6 farklı çeşidini ve dana yanağı gibi daha önce tatmadığınız pekçok yemeği yiyebilirsiniz.

Türkiye"ye steak house konseptini getiren Günaydın Et"in kurucu ortağı Cüneyt Asan, bir yeniliğe daha imza atıyor ve duvarları Himalaya tuzlarından yapılmış olan mekanda etten suşi, dana yanağı gibi farklı lezzetleri et severlerle buluşturuyor.
Etlerin bulunduğu dinlendirme dolaplarının içini bile 300 milyon yılda oluşan Himalaya tuzları ile ördüklerini belirten Asan, böylece etlerin farklı bir aroma kazanacağını ve ete tuz katmaya da gerek kalmayacağını vurguluyor.

800 adet tuz tuğladan oluşan duvarımız huzur veriyor

Farklı dekorasyonuyla dikkat çeken Günaydın"ın 14 kişilik VIP odasının bir duvarı tamamen Himalaya tuzlarından yapılmış. Dünyada yoga odalarında kullanılan bu tuzları, dinlendirme, huzur verme gibi özelliklerinden dolayı tercih ettiklerini belirten Asan, toplam 800 adet tuğla kullandıklarını ve bunun da dünyada bir ilk olduğunu söylüyor.

Duvarı, dekoratif amaçlı olarak, mavi, kırmızı, yeşil, turuncu gibi değişik renklerle aydınlatmak mümkün. El yapımı taş lavaboların bulunduğu tuvaletleriyle bile farkını ortaya koyan mekanın mimarı ise, Hande Canko.
Et suşi, sadece Japonya’da var
Mekanın en dikkat çeken lezzeti olan et sushinin yaratıcısı olan ünlü şef Batuhan Piatti Zeynioğlu"na "Acaba Türkler yer mi bu suşiyi?" diye soruyoruz. Zeynioğlu, "Bu tarz lezzetlere kapalı insanlara bile yedirdim et suşiyi. Hepsi çok beğendiler. Hiç kimse çiğ etten böyle bir şey yapılabileceğini tasavvur edemiyor" diyor. Et suşinin kolay bulunan bir lezzet olmadığını; sadece Japonya"da 1-2 restoranda ikram edildiğini belirten Zeynioğlu, "Uzun zamandır bu suşiyi yapmak istiyordum ama şimdiye dek bu kadar iyi et bulamadığım için yapamıyordum. Türkiye"de büyük otellerde bile birinci sınıf et sıkıntısı var" diye konuşuyor.

Hayvanın en lezetli yeri yanağıdır ama pek bilinmez

Zeynioğlu, müşterilerine servise başlamadan önce çeşitli ikramlarda bulunacaklarını anlatıyor, "Restoranlarda zeytinyağı ekmek verilir. Biz onun yerine, mideyi rahatlatmak amacıyla hayvanın çok kıymetli bir yerinden haşlama yapacağız (et nektarı da diyebiliriz) ve bunu yemekten önce ikram edeceğiz" diyor. Ortalama 60 farklı yemeğin servis edileceği restoranda en iddialı yemeklerden biri de dana yanağı... "Balıkta en lezzetli yer yanak diye biliriz. Bu, diğer hayvanlarda da böyledir ama pek bilinmez. Bir de fil kulağı dediğimiz çok ince dövülmüş ve panelenmiş bir etimiz var, o da değişik bir lezzet. Ayrıca bıldırcın, keklik gibi av hayvanlarını da ikram edeceğiz" diyen Zeynioğlu, "Anlayacağınız, konuklarımızı lezzetlerle hırpalayacağız" diyor ve çok geniş bir şarap mönüleri olduğunu da vurguluyor.

Haberin Devamı