Gazete Vatan Logo

Eskiden SPA mı vardı?

Anlayamadığım bir şey de bazı insanımızın şahane hamamlarımız dururken bir saatliğine şipşak spa’lara gitme merakı?

Geçen hafta istanbul Modern’i ziyaret etmeden önce gittiğim Kılıç Ali Paşa Hamamı beni büyüledi. Mimar Sinan’ın son eserlerinden olan bu 500 yıllık tarihi hamama 2012’de restorasyonu tamamlandığından bu yana gitmek istiyordum.

İçine adım attığınız anda aslında bu şehirde yaşamanın ne büyük bir şans olduğunu düşünüyorsunuz. Bambaşka bir dünya. Geniş avlusu kocaman bir kubbenin altında sakin huzurlu, mumların yandığı minik bir havuzun ortada yer aldığı tertemiz bir mekan burası. Girer girmez armut şerbeti ikram ediliyor ve sefa saatleri başlıyor.

Herşey beş yıldız kalitesinde ve girişin hemen yanında yer alan dükkanda, hamam kültürünün parçası olan ekipmanlar ve hediyelik eşyalar mevcut. Genelde hamama gitmeden evvel kendi kesenizi ve peştemalinizi götürmeniz adettendir, bu dükkan sayesinde Kılıç Ali Paşa Hamamı’na hazırlıksız, spontane bile gidebilirsiniz rahatlıkla. Sadece görmek ve o tarihi dokuyu hissetmek bile çok keyifli. Hamam sefasını tamamladıktan sonra keyife; gevşemiş kaslarınıza masaj yaptırmak için, masaj odasına geçip, seçtiğiniz masajla devam edebillirsiniz.

Tüm bu kendini şımartma ve yenilenme seansından sonra dinlenme alanında taze çay ve simidin eşliğinde dinlenirken bir an için kendimi Hürrem sandım...

İnceliklerle bezeli atmosferini her adımda hissedeceğiniz Kılıç Ali Paşa Hamamı sizi zamanda tertemiz bir yolculuğa davet ediyor. Yeni bir yıla başlarken kendinize bu hediyeyi vermenizi öneririm.

- Çalışma Saatleri: Hergün 08:00-24:00

Kadınlar 08:00-16:30 Erkekler 16:30-23:00 arası randevu almanız öneriliyor.

- Kılıç Ali Paşa Hamamı, Kemankeş Mahallesi, Hamam Sokak 1, 34425 Tophane. (212) 393-80-10

“Yılbaşı gecesi napacağız?” soruları başladı tabii...

Yılbaşında sokaklarda yapılabilecek pek fazla bir şey olmadığını düşünenlerdenim; bence erkekler Victoria’s Secret hatunlarıyla tv karşında pijama, mandalina takılmalılar, kadınlar ise güzel ev partisi daveti alırlarsa gitmeliler.

Fakat ‘evde oturamam ben arkadaş’ diyenlere benim önerim Propaganda. Sebebi ise DJ kabininde Madonna’nın Sticky and Sweet turnesinde parçalarını kullandığı ünlü DJ Betoko’nun olacak olması. House sahnesinin gözde DJ’i yeni yıla girerken sizin için çalsın siz de dans edin derim.

23.30’dan sonra partiye giriş 50 TL ve bir içecek buna dahil.

- Adres: Asmalı Mescit Mah. İstiklal Cad. Suriye Pasajı Beyoglu (212) 252-71-81

NAZ 19 ve Lady Faith
Parsons School of Design’dan 2008 yılında mezun olan ‘Lady Faith Design’ markasının tasarımcısı Nazlı Soylu ve ortağı Tuğçe Ergun; annesi Gamze Meral Soylu’nun sahibi olduğu Bebek’teki ‘Naz 19’ butikte yeni koleksiyonları için bir etkinlik düzenlemişlerdi.

Naz 19, Bebek’te Paris butiklerinin şıklığını ve sıcaklığını yansıtan, içinden hiç çıkmak istemeyeceğiniz bir konsepte sahip. Taschen Yayın Evi’nin harika kitapları da var. Mesela çantalar da... Ama ben en çok Lady Faith’in kendi koleksiyonunu tamamlayan dekoratif yastıkları seviyorum. Lady Faith’in koleksiyonundaki desenler Nazlı Soylu’nun kendi çizimlerinden. MBFWI kapsamında her sezon yeni koleksiyonlarını da tanıtan Lady Faith, tasarımlarında sadece viskon ve koton vual kumaş kullanıyor. Koleksiyonlarının renkleri ve enerjisi sanki İstanbul’un dinamik yapısını yansıtıyor.

Bebek’e yolu düşenler Naz 19’da biraz Paris biraz Soho havasını koklayabilirler.

- Adres: Cevdet Paşa Cad. Park Apt. No:33/3 Bebek

Room’da indirim!

Hem kendinize hem hâlâ almadıysanız sevdiklerinize hediye almak için süper bir fırsat. Eda Erdoğan, Özgür Masur, Özlem Kaya, Elif Cığızoglu gibi bir çok tasarımcının ürünlerini ve Topshop, Lewis markalarının çok özel kolleksiyonlarını bu hafta sonu Room’da indirimli alabileceğiz. Sabahtan kapısına dayanıp bu fırsatı kaçırmayın derim.

- Adres:Teşvikiye Caddesi, Sayın apt.No:24 Teşvikiye Nişantaşı

Haberin Devamı