Gazete Vatan Logo

Düşük aidatlı rezidans fırsatı

Zincirlikuyu’daki İstanbloom merkezdeki en düşük aidatlı rezidans projesi olacak

İstanbul Zincirlikuyu’da Kore Şehitleri Caddesi üzerinde yükselmeye başlayan 46 katlı gökdelen ‘İstanbloom’, merkezde satışa çıkan lüks rezidans projeleri arasında en düşük aidatların ödendiği proje olacak. Leed sertifikası kriterlerini taşıyacak şekilde enerji ve sudan tasarruf sağlayacak projede m2 bazında 4-5 lira yerine 2.5 lira aidat ödenecek. Satışının yüzde 35’i, kaba inşaatının yarısı tamamlanan projeyi Nisan 2013’te teslim edecek olan Esin Yapı, merkezdeki yeni kentsel dönüşüm projelerine de el atmaya hazırlanıyor.

Esin Yapı’nın Zincirlikuyu’da Kore Şehitleri Caddesi’nde başlattığı ve LEED yeşil bina sertifikasına aday sayılı gökdelen projelerinden olacak ‘İstanbloom’, şehir merkezinde satışa çıkan lüks rezidans projeleri arasında en düşük aidatlı proje olarak tasarlanıyor.

14 bin 760 metrekare arazi üzerinde yükselen ve 165’i konut, kalanı ofis olmak üzere 196 birimden oluşan 46 katlı ‘İstanbloom’’da bu kapsamda metrekare aidatları benzer projelerdeki 4-5 lira yerine 2.5 lira olarak planlanıyor. Projenin bu özelliğiyle şehir merkezindeki lüks rezidans projeleri arasında en düşük aidatlı proje olacağını söyleyen Esin Yapı ortaklarından Metin Esin, tamamlandığında LEED Gold sertifikası alacak olan ve yeşil bina kriterlerine göre tasarlanan projede tasarruf sağlayan çok özel uygulamalar geliştirdiklerini söyledi. Projede yüzde 30 su tasarrufu, yüzde 20 enerji tasarrufu sağlanacağını hatırlatan Esin, “Damacana su girmeyecek, su arıtma tesisi kurulacak, musluktan su içilebilecek, yağmur suyu biriktirilerek sulama ve diğer alanlarda kullanılacak. Güneş panelleri olacak. Çamaşırhane, kuaför gibi ticari ünitelerden elde edilen gelirler site yönetiminde kullanılacak ve yönetim de bize ait olacak. Tasarrufu sağlayacak çok farklı teknolojiler de getirmeyi planlıyoruz” diye konuştu.

500 bin $’dan başlıyor

Arsa dahil toplam 150-160 milyon dolara malolan projenin 5.600 m2’sinin yeşil alanlardan oluşmasının önemini vurgulayan Esin, kaba inşaatının yüzde 50’sini, satışların ise yüzde 35’inin tamamlandığı projede 1+1’den 4+1’e büyüklüğü 108-306 metrekare arasında değişen dairelerin fiyatlarının 500 bin dolar ile 2 milyon dolar arasında değiştiğini, projenin Nisan 2013’te teslim edileceğini sözlerine ekledi.

24 saat güvenlik, bahçe bakımı, sağlık, mesaj ve uyandırma servisi, araç veya uçak kiralama hizmeti, taksi, shuttle ve araba yıkama, kuru temizlemenin yanı sıra kuaför ve terzi hizmeti, vale servisi, aşçı ve garson kiralama, parti desteği ve catering, sunulan hizmetler arasında yer alıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin şehrin merkezinde deprem riski bulunan binaların yenilenmesiyle ilgili planları olduğunu ifade eden Esin, “Biz de merkezi alanlarda bu tür kentsel dönüşüm projeleri üstlenmeyi planlıyoruz. İstanbloom projemiz teslim edildikten sonra Zincirlikuyu ve Levent bölgelerinde de A+ projelere imza atmak istiyoruz” diye konuştu.

Fiyapı, Anadolu’daki ilk uydukenti Kırıkkale’de 29 bin liraya ev satacak

Başbakan’ın Anadolu’da yatırım çağrısına inşaat sektöründen ilk yanıt Fiyapı’dan geldi. Richa markasıyla lüks konut konseptine geçen Fiyapı, Fi-Yaka markasıyla da Anadolu’da ‘ekonomik konut’ konseptli uydukentler kuracak.

İlk uydukentin temelini Kırıkkale’de atmaya hazırlanan şirket, ikinci uydukenti Konya’da, üçüncüsünü de Sakarya’da inşa etmeyi hedefliyor. 7 bin konuttan oluşan Fi-Yaka Kırıkkale uydukentinin temelini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Kırıkkale’de olacağı 25 Mayıs tarihine yetiştirmeyi planlayan şirket, birinci etabında 2 bin konutun bulunacağı uydukentte gelecek talep üzerine 2’inci ve 3’üncü etapları hayata geçirecek.

Temeli 4 Haziran’da atılacak Fi-Yaka Kırıkkale uydukentinin satışının Ekim 2011’de başlayacağını açıklayan Fiyapı Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan, “Stüdyo, 1+1, 2+1 ve 3+1 olmak üzere 40 m2 ile 110 m2 arasında daire seçeneklerinin yer alacağı projede daire fiyatları 29 bin liradan başlayacak. En pahalı daire ise 79 bin lira olacak. Proje 500 konutluk kısmın kaba inşaatı, bir bloğun da tamamı bittikten sonra satışa çıkarılacak. Müşteriler örnek bloklarda her türlü daire seçeneğini bulabilecek” diye konuştu. Anadolu’da Fi-Yaka markasıyla kurmayı hedeflediği uydukentlerin ilki olduğunu söyleyen İnan, “10 yılda 100 bin konut hedefimize Anadolu’da inşa edeceğimiz uydukentlerle ulaşacağız” dedi.

Ankara’da Nevbahar Botanik’in ikinci etabı satışa sunuldu

YDA Grup’un Ankara’da Yenimahalle’de inşa ettiği Nevbahar Botanik projesinin 1. etap satışları büyük ilgiyle karşılaştı. Projeye olan yoğun taleple 2. etap satışa sunuldu. Sıkışık düzen binaların aksine geniş aralıklarla, büyük meydanlarla tasarlanan Nevbahar Botanik projesinin, 56.000 metrekaresi sadece yeşil alanlara ayrıldı. Nevbahar Botanik’te geniş bahçelerin yanı sıra, basketbol ve voleybol sahaları, tenis kortları, bisiklet yolları, koşu ve yürüyüş parkurları yer alıyor. Projede daireler 140 bin 500 TL’den başlayan fiyatlarla alıcı buluyor.

Trump Towers’ın ofisleri metrekaresi 35 $’dan kiralanmaya başladı

ABD’li emlak kralı Donald Trump’ın Avrupa’daki ilk projesi olan Trump Towers’ın ofislerinde kiralama sürecine girildi. FYP Proje Geliştirme Pazarlama Satış Üst Yöneticisi Füsun Yılmaz Phillipson, projedeki A+ ofisleri için kiralama görüşmelerinin başladığını, ofislerin m2 kirasının 35-40 dolar arasında olduğunu açıkladı. Phillipson, Mecidiyeköy’de 39 katlı rezidans, 37 katlı ofis kulesi ve 175 mağazalık bir AVM’den oluşan Trump Towers İstanbul projesinde 36 bin m2’lik alanda yer alan Trump Executive Office Tower’da 187 ile 761 m2 arasında değişen toplam 77 ofis bulunduğunu hatırlattı. Bu ayın başında sahiplerine teslim edilen ve 204 dairenin yer aldığı Trump Towers Residence’de yüzde 70’e yakın satış yapıldığını söyleyen Phillipson, rezidanstaki dairelerin metrekare fiyatlarının 5 bin 500 ile 9 bin dolar arasında değiştiğini kaydetti.

Haberin Devamı