Gazete Vatan Logo

Dünyanın lüksü bir tuşla elinizde...

Dünyanın lüksü bir tuşla elinizde...

Vertu’nun yeni çıkan android işlemcili telefonunun tanıtımı için Türkiye’ye gelen, Vertu tasarım direktörü Hutch Hutchison’la, Swissotel’deki süitinde sohbet ettik.

ertu’nün piyasaya ilk çıktığındaki, lüks telefon, algısını yıkmak üzere çıkardığı yeni modeli Vertu Ti safir ekranı, titanyum materyali, deri kaplaması ve el işçiliğiyle olduğu kadar, kullanıcısına sağladığı ayrıcalıklarla markada yeni bir sayfa açıyor. Ama işin ilginci, 1998’de saat ve mücevherlerin dünyasından ilham alan Frank Nuovo’nun lüks bir telefon için değil, dünyanın en kaliteli cep telefonu üretmek üzere yola çıkmış olması. Sanata duyulan sevgi ve zevk sahibi olma anlamına gelen Vertu ismiyse markanın ‘V’ şeklindeki logosundan sonra ortaya çıkmış. İlk etapta İtalyan asıllı olan Nuovo’nu konuşurken kollarını çok açmasından meydana gelen ‘V’şeklinin Akdeniz insanının iletişim dilinin fiziksel yansıması olmasından dolayı markanın ismine ilham vermesi de eğlenceli bir detay.

5 duyuya tamamen uyan tasarım

190 parçadan oluşan yeni model tamamen el işçiliğiyle İngiltere’de üretiliyor ve her telefonun çip kapağının içinde onu yapan ustanın imzası yer alıyor. Böylece her telefonu yapmış olan ellerin kalıcı bir kaydı da tutuluyor.
Telefonların son cilası, kuyumcu ustalarının titiz denetiminde eğitim görmüş olan son derece yetenekli cilacılara ait. Vertu’nün imza attığı ilklerin listesi çok uzun ama içlerinden bazıları şöyle; telefonun ön yüzünde 69.25 kıratlık dünyanın en büyük kozmetik safir kristal parçası var. Rakam tuşlarının alt kısmındaki patenti Vertu’ye ait yakut tuş yatakları bulunuyor. 2002’de pazara çıkan ilk lüks cep telefonu ve yaşam tarzına yönelik destek bilgilere yönlendiren bir tuşa sahip ilk cep telefonu olarak piyasaya çıkmıştı.
Lüks yaşam tarzını destekleyen ve zenginleştiren Vertu Concierge, bağımsız ve kişiye özel bir hizmeti doğrudan müşterinin telefonuna getiriyor. Gizli bir şekilde yerleştirilmiş özel bir tuşla bu hizmete erişilerek sesli arama veya e-posta aracılığıyla 7 gün 24 saat kesintisiz iletişim kuruluyor.
Dünya çapında 200’den fazla şehre dair bilgi, tavsiye ve protokolün yer aldığı uluslararası, son derece seçici ve bağımsız bir özet olan Vertu City Brief, Vertu e-posta hesabı ve telefonun yaşam tarzı ve iş araçlarının kolaylıkla uyumlanmasını sağlıyor. Vertu.me uygulamasının yanında Vertu Remote Assist de günde 24 saat teknik destek vermeye adanmış.

Seattle’a 3 saatte kırmızı gül hizmeti

Şu ana kadar Vertu telefonlarını kullananlara yapılan hizmet kapsamında dünyanın en iyi restoranlarında 22 bin masa, 8 bin otel süiti, 5 bin uçak, 1 fil ayarlandı. Örneğin Seattle’daki bir müşteri Oceanery restorana saat 18:00 için bir masa ayırtmak istediğinde, Vertu şirket olarak restoranı ayarlıyor. Aynı müşteri saat
18:30’da 99 kırmızı gülün getirilmesini talep etmiş. Ayrıca Seattle’daki Saltys tarafından yapılan ve üzerinde “seni seviyorum” yazan mumlu bir doğum günü pastasının da saat 21:30’da restorana teslim edilmesini istemiş. Vertu Concierge eksiksiz bir şekilde tüm istekleri yerine getirmiş.
Aidatları fahiş fiyatlarda olan dünyanın dört bir yanındaki özel kulüpleri maddi yük diye düşünenler Vertu’yle bu yükten kurtuluyor. Vertu müşterilerinin özel üyelik gerektiren, iş dünyasının ünlü kulüplerine girmesini de sağlıyor.



En pahalısı 500 bin Euro’ya alıcı buldu

En pahalı telefonu 2 hafta önce, Paris’li bir müşteri, 500 bin Euro’ya satın almış. Telefonun piyasadaki klasik modeli ise 7 bin 900 Euro civarında. Zil sesleri dünyanın ünlü virtüözleri ve müzisyenleri tarafından özel olarak tasarlanıyor. Griminelli Sandpiper ve Zero 7’ın zil sesleri en çok beğenilenler arasında.Telefonun özel bir güvenlik sistemi var. Satelit üzerinden dinlemeyi engellemek için özel bir uygulama kullanılıyor. St. Petersburg’daki Hermitage Müzesi’ni ziyarete kapalıyken gezmek, ısmarlama sanat eseri yaptırmak için dünyanın dört bir yanındaki sanatçılara ulaşmak, Stella McCartney’den VIP stil danışmanlığı almak, dünya kayak şampiyonlarından kayak dersi almak, anlık şarap seçim tavsiyeleri almak Vertu kullanıcıları için bir rutin.

Haberin Devamı