Gazete Vatan Logo

Büyükdere'de yeni proje

İstanbul’un LEED sertifikalı 2. gökdeleni 80 milyon $’a Zincirlikuyu’da yükseliyor

İstanbul’un en merkezi bölgelerinden Büyükdere, yeni bir projeye daha ev sahipliği yapacak. Esin Yapı, 80 milyon dolar yatırımla Zincirlikuyu’da 165 konut ve ofis katlarından oluşan 46 katlı bir kule inşa edecek. İstanbul’un Varyap Meridian’ın ardından yeşil bina standartlarını belirleyen LEED sertifikasına sahip ikinci ’yeşil’ gökdeleni olacak “İstanbloom”, 1 Kasım’da ortalama metrekaresi 7 bin dolardan satışa çıkarılıyor.

Kiler’den Zorlu ve Aşçıoğlu’na pek çok önde gelen inşaat firmasının proje geliştirdiği ve İstanbul’un en merkezi bölgelerinden olan Büyükdere, yeni bir projeye daha ev sahipliği yapacak. 6 yıl önce kurulan Esin Yapı’nın 3 yıldır üzerinde çalıştığı ve şirketin ilk yatırımı olacak proje, Kore Şehitleri Caddesi üzerindeki 14 bin 760 metrekare arazi üzerinde yükselecek. Adı, patlayan çiçek anlamına gelen bloom ile İstanbul’un birleştirilmesinden gelen 46 katlı ‘İstanbloom’ projesinde 165 konut ve ofis katları yer alacak.

Projenin en önemli özelliklerinden biri ise Ataşehir’de Varyap Grubu tarafından inşa edilen ve yeşil bina kriterlerine göre tasarlanan LEED kriterli ilk proje olan Meridian’in ardından bu sertifikayı almaya aday ikinci gökdelen projesi olması. Projeye 80 milyon dolar yatırım yapacaklarını söyleyen şirket ortaklarından Fikret Orman, 12 bin metrekaresi ofis, 33 bin metrekaresi ise konuttan oluşan projenin tamamlandığında LEED Gold sertifikası alacağını ve yeşil bina kriterlerine göre tasarlandığını kaydetti.

Projenin 1 Kasım’da satışa sunulacağını belirten Orman, “Büyükdere Caddesi’nden ulaşılacak olan proje, İstanbul’un en merkezi yerinde, kentin ulaşım ve sosyal olanaklarına yüksek standartlarla cevap veriyor olacak. Projede metrekare satış fiyatını ortalama 7 bin dolar olarak belirledik. En küçük 1+1 daire büyüklüğü brüt 106, 4+1 dairelerde en büyüğü ise 302 metrekare” diye konuştu.

Şişli ve Beşiktaş’ı araştırıyoruz

Hafriyatı biten projenin temelini atacaklarını söyleyen Orman, projenin mimarisiyle de dikkat çekeceğini belirterek, “Her katta kat bahçesi olacak. Sosyal alanı, pasajı bulunacak. Evinin tavanında gökyüzünü görmek isteyen konut sakinlerinin varlığını dikkate alan bir mimari anlayış ile inşa edilen yapı yüksek tavanlı konutların ortaya çıkmasına neden oldu. Dairelerde salonları 7.5 metre tavan yüksekliği var” dedi. Şişli ve Beşiktaş’ta 2’nci ve 3’üncü İstanbloom’ları devreye almayı hedeflediklerini, şu anda arsalarla ilgili görüşmelerinin sürdüğünü belirten Orman, 2011’den itibaren bu projelere başlamayı planladıklarını söyledi.

Fi-side projesinde tapular hazır

Fiyapı’nın Bahçeşehir’de inşaatını sürdürdüğü Fi-Side projesinde daire sahiplerine tapular dağıtılmaya başlandı. 3 bin 300 konut ve ticari alanlar bulunan Fi-Side’da aldıkları dairenin parasının belli bir miktarını ödeyen müşterilerin hepsi tapularını alabiliyor. Fiyapı’nın Fi-Yaka Tuzla 2 ve Fi-Yaka Tuzla 3 projelerinde de tapular bu ay sahiplerine teslim ediliyor. Sıfır peşinat, sıfır taksit ve sıfır faizden oluşan 3-0 kampanyasının yoğun ilgi gördüğü Fi-Side projesinden daire alanlar, kampanya kapsamında yüzde 30’luk peşinatı 2011 yılının Ocak ayında verecek. Tüketiciler daireyi teslim alana kadar hiç taksit ödemeyecek. Geri kalan parayı da daire tesliminde hiç faiz ödemeden ister bankadan uzun vadede kredi kullanarak isterse peşin olarak ödeyebilecek. Örneğin 149 bin TL’ye 120 metrekare daire alan kişi, bu dairenin 49 bin lirasını Ocak 2011’de, geri kalanını ise daireyi aldığında ödeyecek.

Mayıs 2012’de teslim edilecek olan ve daire fiyatlarının 89 bin liradan başladığı Fi-Side projesinde 66 m2’den 195 m2’ye kadar 1+1, 2+1 ve 3+1 olmak üzere toplam 3 bin 300 daire bulunuyor.

Akıllı yaşam konseptinin uygulandığı Fi-Side projesi, 54 bin m2 üzerine 3 bin 300 konut, 20 bin m2 ticari alan, 100 bin m2 otopark, 4 bin m2 yüzme havuzu ve havuzun içinde 1500 m2’lik Kıbrıs Adası’yla farklı olduğu kadar bölgenin en geniş yapı projelerinden biri olma özelliğini taşıyor. Fi-Side, normal bloklarda 66 ve 77 m2 1+1,120 m2 2+1, residans bloklarda ise 88 ve 110 m2 1+1, 125 m2 2+1, 174 ve 190 m2 3+1 olmak üzere 8 farklı daire modeli ve 25, 30 ve 35 katlı bloklardan oluşuyor.

200 milyon dolarlık Tepe Prime Haziran 2011’de kapılarını açıyor

ANKARA’DA Tepe İnşaat tarafından gerçekleştirilen Tepe Prime, Haziran 2011’de kapılarını açacak. Tepe Prime, Business ve Residence bloklarında iş dünyasının önde gelen firmalarını, Avenue’da ise birbirinden ünlü restoranları, özel gösteri ve konserleri ile tüm Ankaralıları ağırlayacak.

Üniversitelere yakın

Tepe İnşaat Yatırım Projeleri Geliştirme Koordinatörü Hayal Olcay, toplam 200 milyon dolarlık yatırımla gerçekleştirdikleri Tepe Prime’ın çağdaş mimarisi, teknolojik alt yapısı, her damak zevkine hitap eden restoranları ve farklı çevre düzenlemeleri ile iş dünyası başta olmak üzere tüm Ankaralıları hedefleyen iş ve yaşam projesi olduğunu söyledi. Hayal Olcay, “Tepe Prime Ankara merkezli Tepe İnşaat’ın Ankara’ya kazandırdığı büyük bir değer ve önemli bir yatırım” diye konuştu.

Tepe Prime’ın son dönemlerde Ankara’nın en hızlı gelişen lokasyonunda yer aldığını ifade eden Hayal Olcay, sözlerini şöyle sürdürdü: “Tepe Prime, Ankara’nın önemli akslarından biri olan Eskişehir Yolu üzerinde, Bilkent, Beysukent, Çayyolu gibi gözde yerleşim merkezlerinin ortasında bulunuyor. Ayrıca Bilkent, ODTÜ ve Hacettepe Üniversitelerinin yanı sıra TOBB, Başkent ve Ufuk üniversitelerine oldukça yakınız. Bulunduğumuz nokta son zamanlarda hem kamu hem de iş dünyasının tercih ettiği bir nokta haline geldi. Projemizin hemen karşısında Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, Danıştay ve Gümrük Müsteşarlığı’nın yeni binalarının inşaatları devam ediyor. TOBB’un kuleleri ise Tepe Prime projesinin hemen yanında yer alıyor.”

Business Studio modelini uyguladık

Tepe Prime’ın iş hayatına yönelik bir proje olduğunu hatırlatan Hayal Olcay, Tepe Prime Residence bloğunda Türkiye’de bir ilke imza atarak ‘Business Studio’ modelini uyguladıklarını anlattı. Hayal Olcay, hedeflerinin Ankaralı şirketlerin yanı sıra, Ankara ile çalışan şirket yöneticilerinin gerektiğinde ev olarak kullanabilecekleri ofis alanları yaratmak olduğunu söyledi. Şu ana kadar projenin yüzde 60’ının satıldığını ifade eden Olcay, “Tepe Prime’ın satışa çıktığı Haziran 2009’da projeye yatırım yapanlar, bugün itibariyle yüzde 35 getiri elde etmiş durumda. Üstelik 2011 yılının gayrimenkul açısından çok daha hızlı yükselişlere sahne olması bekleniyor” dedi.

Ankaralıların buluşma noktası olacak

TEPE Prime’da hayatı kolaylaştıracak çok sayıda hizmet olduğunu ifade eden Hayal Olcay, grup şirketlerinden Tepe Servis’in Tepe Prime sakinlerinin toplantı organizasyonlarından özel şoföre kadar her türlü servisi ücreti karşılığında verebileceğini söyledi. Olcay, Tepe Prime Avenue’daki metrekare kira bedelinin ortalama 30 Euro olarak belirlendiğini söyledi. Olcay, hedeflerinin Tepe Prime’daki işyerlerinde çalışacak yaklaşık 2 bin 500 kişinin yanı sıra, gece - gündüz keyifli ve kaliteli vakit geçirmek isteyen tüm Ankaralılara ulaşmak olduğunu vurguladı.

Tripoli Kongre Merkezi ‘En İyi Kamusal Yapı’ seçildi

Dubai’de gerçekleştirilen 2010 yılı Cityscape Mimarlık Ödülleri’ne Tabanlıoğlu Mimarlık’ın Libya’nın ilk modern kongre merkezi olarak geliştirdiği Tripoli Kongre Merkezi, en iyi kamusal yapı seçildi. 3 bin kişilik kapasitesiyle kentin en çağdaş yapısı olan projenin inşaatı 10 ay gibi kısa bir sürede System İnşaat tarafından gerçekleştirildi. Ödül Jürisi projeyi “Farklı kültürlerin buluşmalarına mekân olacak Tripoli Kongre Merkezi bulunduğu coğrafyanın ve kültürün ruhunu yansıtan güçlü ve aynı zamanda mütevazı bir yapı” olarak değerlendirildi. Melkan Gürsel Tabanlıoğlu, “Libya’da bir ilk olarak gerçekleştirdikleri bu projenin Libya’da hareketlenen yeni mimarlık dalgasının öncülerinden olacağını, yapının her anlamda bulunduğu çevre ile uyumlu olmasının önemini” vurguladı.

Haberin Devamı