Gazete Vatan Logo

Brangelina efsanesini çökerten “Müttefik”

Brad Pitt ve Marion Cotillard'ın başrollerini paylaştığı "Müttefik", sevişme sahneleriyle Angelina Jolie-Brad Pitt evliliğini bitiren en büyük sebep olarak gösteriliyor...

Brangelina efsanesini çökerten “Müttefik”

Aşk ve savaşta her şey gerçekten de mübah mıdır acaba? İşte Cuma günü vizyona giren Allied (Müttefik) bu sorunun cevabını arıyor. Başrollerde Brad Pitt ve Marion Cotillard var. Ancak vizyona girse bile film hâlâ konusundan çok magazinsel tarafıyla konuşuluyor. Neticede film herkesin hayranlıkla takip ettiği Angelina Jolie ve Brad Pitt'in 12 yıllık ilişkisini sona erdirdi.

Angelina Jolie film setini basmıştı

Ayrılık sonrası çok konuşuldu, çok yazıldı, çizildi. Cotillard ne kadar "Sevgilimden ikinci çocuğuma hamileyim" diyerek yalanlasa da film sırasında ikilinin yakınlaştığı, Pitt'in Jolie'yi aldattığı iddia edildi. Öyle ya da böyle bu film sonrası Brangelina evliliği bitti. Evlilikte sorunlar olsa da bardağı taşıran son damla olarak, filmdeki cüretkâr sahneler gösterildi. 2'nci Dünya Savaşı'nda yaşayan iki ajanı canlandırıyor Brad Pitt ve Marion Cotillard filmde. Ölüm bu denli burnunun dibinde olunca, doyasıya aşk ve seks de kaçınılmaz oluyor haliyle. Kum fırtınasının ortasında kalan çiftin arabada “Ölmeden önce son kez” diyerek seviştikleri sahne özellikle dikkat çekiyor. Ekranda izlemek farklı tabii ama o sahnelerin bir de çekimi var. İddiaya göre işte o çekimler sırasında da büyük olaylar yaşandı. Angelina Jolie'nin Londra'daki sette Brad Pitt'i takip etsin diye bir dedektif tuttuğu öne sürüldü. Hatta yetmedi seti bastı. İngiliz basının haberlerine göre de sette ona selam verip konuşmak isteyen Cotillard'ı da resmen yok sayıp hiç iletişim kurmadı.

Haberin Devamı

Evlilikte sorunlar olsa da bardağı taşıran son damla olarak, filmdeki cüretkâr sahneler gösterildi.

İkizler burcunun etkisi var mı?

Angelina Jolie kıskançlığıyla bilinen bir ikizler burcu kadını. Daha önce de Pitt’in birçok isimle film çekmesine izin vermediği biliniyor. Ama tabii sadece burcun etkisi yok. Bu noktada atasözlerine başvurmanın faydası var. "Huylu huyundan vazgeçmez" ya da "sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yer" bunlardan sadece ikisi. Neticede Brangelina'nın aşkı da sette başlamıştı. Pitt 2004'te Mr & Mrs Smith filminin çekimlerinde Jolie ile tanışmış ve o dönemki eşi Jennifer Aniston'ı aldatmıştı. Jolie belki de tecrübeli olduğu için Pitt'in bu 'seksi' filmine büyük tepki gösterdi. Nasıl göstermesin ki... Çünkü iki film arasındaki tek benzerlik bu da değil. Tesadüf o ki, iki filmin konuları da neredeyse aynı. İki film de gizli iki ajanın birbirlerine aşık olmasını ve ilişkilerini anlatıyor.

Haberin Devamı

Jolie, Pitt karşıtı lobi mi yapıyor?

İddialardan biri de gişe hasılatıyla ilgili. Film Avrupa ve ABD'de 25 Kasım'da vizyona girdi. Ancak 85 milyon dolara mal olan film ilk haftada beklentileri karşılamadı ve sadece 12.7 milyon dolarlık hasılat yaptı. İddialara göre bu 'başarısızlıkta' Jolie'nin de payı büyük. Söylenenlere göre Jolie, Hollywood'da resmen Pitt karşıtı lobi yapıyor. Üstelik Brad Pitt de boşanma, velayet, çocuklarına şiddet uyguladığı yönündeki davalar derken zorlu günler yaşıyor. Bu süreçte de zaten hiçbir tanıtıma ya da TV programına katılmadı, röportaj vermedi. O, tanıtım sürecinden uzak kalınca da gişe tam bir hayal kırıklığı oldu. Hatta film Brad Pitt'in kariyerinin en az hasılat yapan filmi olarak tarihe geçti.

Haberin Devamı