Gazete Vatan Logo

Arsa arayanlann rotası Şamandıra ve Riva oldu

Orta gelirliye proje üretmenin yolunu 'ucuz arsa'da arayan müteahhidin yönü İstanbul'un kuzeyine kaydı. Yatırımcının gözdesi Şamandıra ve Riva

İstanbul'da yaşanan ucuz arsa bulma sorununu kentsel dönüşüm yasasıyla aşmayı bekleyen yatırımcıların yeni rotası, şehrin kuzeyi oldu. Şehir içine göre çok daha ucuz olduğu belirtilen bu bölgede Durusu, Terkos Gölü çevresi, Bahçeşehir, Bahçeköy, Esenkent arkaları- Altınşehir, İkitelli (Başakşehir), Kemerburgaz, Göktürk, Zekeriyaköy, Sarıyer, Boğaz Hattı, Kavacık, Ümraniye, Riva, Alemdağ, Çekmeköy, K.Bakkalköy, Şamandıra, Sarıgazi, Kurtköy, Tepeören gibi yerleşim yerleri bulunuyor.

M2'si 100-200 dolar
Bu bölgede özellikle Riva'nın hem yerleşim amaçlı olarak arsa arayanlar hem de yatırımcılar için cazip olduğunu söyleyen TURYAP Yönetim Kurulu Üyesi Başak Soner, Kemerburgaz, Çekmeköy gibi bölgelerin giderek proje ile dolmasıyla RivaBeylik Mandra mevkiinin adeta bir kurtarıcı bölge olarak göze çarptığını belirtti. Soner, metrekare arsa maliyetinin 100-200 dolar arasında değiştiği Riva'da, 2005 başında imara açılan alanın, önümüzdeki 5 yıllık süreçte arsa arzı konusuna önemli bir rahatlama getireceğini öngördüklerini kaydetti.

Kurtköy popülerleşti
Mülkiyet probleminin bulunmadığı Samandıra'da ise Hazine arazileri yok denecek kadar az bulunuyor. Atık su, içme suyu ve doğalgaz altyapılarının tamamlandığı ilçe, yapılaşmayı bekleyen boş arazisinin fazla olmasıyla dikkatleri üzerine çekiyor. Samandıra'da kişi başına düşen yeşil alan miktarı İstanbul ortalamasının yaklaşık olarak iki katı. Ağaoğlu, Sinpaş, Keleşler ve Kılıç İnşaat gibi firmaların da proje ürettiği bölge, özellikle fabrika yatırımı yapmak isteyenlerin gözdesi haline geldi.

Arsa metrekare fiyatının 100-250 dolar arasında değiştiği Kurtköy ise sadece yatırımcıların değil, ev ve fabrika arsası arayanların da gözde bölgeleri arasında yer alıyor. Sabiha Gökçen Havaalanı, F1 Yarış Pistinin devreye girmesiyle dikkat çeken bölgede 40 bin konut bulunuyor. 120 firmanın inşaatlarının yoğunlaşmasıyla yüzde 50'si tamamen dolan bölgede bakir alanlar yer alıyor.

Haberin Devamı