Gazete Vatan Logo

Arda pazarı açıldı

Menajer Bulut: “Öncelikle kulübüyle anlaşma sağlanmalı ama İngilizler 15-20 milyon Euro gibi rakam ödemezler.”

ASLAN’DA futboluyla tavan yapan, Avrupa’ya nam salan G.Saraylı Arda Turan için ilk teklifler geldi. Arda’nın yeni menajeri Ahmet Bulut, genç futbolcuya İngiltere’den 2 kulübün talip olduğunu belirterek, “Arda’nın hedefi Avrupa’da oynamak. Kendisine 2 Premier Lig kulübü teklifte bulundu” derken bu kulüplerin Şampiyonlar Ligi’nde Aslan’ın rakibi olan Liverpool ile Emre Belözoğlu’nun forma giydiği Newcastle Kulübü olduğu öğrenildi. Arda’nın sözleşmesi devam ettiği için kulüplerin öncelikli olarak G.Saray’la anlaşması gerektiğini belirten Menajer Ahmet Bulut, “Arda’nın transferi ancak talip olan kulüp ile Galatasaray arasında yapılacak anlaşma sonrasında gerçekleşir. Bu transfer ancak Galatasaray’ın menfaatleri doğrultusunda ve izniyle yapılabilir. Ben bu konuyla ilgili olarak G.Saray Futbol AŞ. Genel Müdürü Adnan Sezgin’le konuştum. Arda’yla ilgili düşüncelerini öğrenmek istedim. Sonuçta transfer olayı G.Saray Kulübü’nde biter.

‘TÜRKLER’E ÖNYARGI VAR’
TÜRKİYE’DEKİ genç futbolcuların Avrupa’ya transferi için hep erken değerlendirmesi yapılmasına katılmıyorum. Arda, Avrupa’ya ne kadar erken giderse kendisi için o kadar avantajlı olur. Bu kariyeri için de çok iyi olur. Avrupa’da oyuncular 17-18 yaşında bir yerlere gidiyorlar. Bir tek ülkemizde bu transferlere erken deniliyor. Fiyat konusuna gelince... Arda için Türk medyasında 15-20-25 milyon Euro gibi rakamlar telaffuz ediliyor. İngiliz kulüpleri bu parayı vermezler. Çünkü Türk olan ve Türkiye’de oynayan futbolculara önyargılı bakılıyor. İtalya ve İspanya’da oynayan futbolculara daha sıcak bakılıyor” dedi.

8-9 MİLYON EURO ÖNERİYORLAR
HER ne kadar geleceğin yıldızları arasında gösterilen Arda için yüksek rakamlar telaffuz edilse de Liverpool ve Newcastle Kulüpleri’nin G.Saraylı oyuncu için 8-9 milyon Euro’yu gözden çıkardıkları belirtildi. Bu arada Arda ise Avrupa’ya transferiyle ilgili “G.Saray forması giymekten inanılmaz mutluyum. Ölene kadar G.Saraylıyım. Bir gün Metin Oktay, Hakan Şükür gibi anılmak istiyorum. Kulübün şartlarına uygun, inanılmaz bir para verilirse ve kulübüm de izin verirse o zaman bir şey olabilir” dedi.

Haberin Devamı