Gazete Vatan Logo

Antrenörlük yarım kalan hikayemdi

Ece Gürsel model, şarkıcı, tiyatrocu kimliklerinin yanına bir de antrenörlüğü ekledi. Lisanslı basketbolcu olan Gürsel, Açı Okulları Kız Basketbol Takımı’nı çalıştırmaya hazırlanıyor.

Antrenörlük yarım kalan hikayemdi

Biz sizi model olarak tanıdık ama şimdi antrenör olacağınızı öğrendik. Anlatır mısınız biraz nasıl gelişti bu süreç?

Babam beni sporcu olarak yetiştirdi. İyi bir sporcu olmamı istedi ve oldum da. Üç yıl boyunca atletizmle uğraştım. Koşulardan sonra basketbola başladım. Üniversiteye kadar tüm eğitimimi basketbol bursuyla tamamladım. Antalya Koleji Kız Basketbol takımındaydım. Sonra Akdeniz Koleji'ne transfer oldum. Akabinde Akdeniz Üniversitesi İşletme'yi kazandıktan sonra bir yıl orada oynadım. A takımı oyuncusuydum uzun süre birinci ligde oynadım. Uzun ve sağlam bir basketbol kariyerim var. Ama sonrasında sakatlandım, çapraz bağlarım koptu basketbolu bıraktım ve modelliğe başladım. Fakat basketbolla ilgili bir şey yapmak hep aklımda vardı. 2015'te antrenörlük kurslarına başvurdum. Başvurduğum zaman babamı kaybettim. Bu nedenle kurslara gidemedim. Babam beni antrenör olarak görmek isterken onu kaybettim. Bu yüzden bu benim için yarım kalan bir hikayeydi.

Açı Okulları ile yolunuz nasıl kesişti?

Haberin Devamı

Açı Okulları mezüniyetinde sahne aldım. Açı Koleji'nin sahibi sevgili İlhan Şahin bana böyle bir teklifte bulundu. "Öğrenciler seni çok sevdi. Türkiye şampiyonluğuna oynayan bir kız basketbol takımı var. Yardımcı antrenör olarak gelmek ister misin?" dedi. Hayalimin bu olduğunu ona söyledim ve kabul ettim. Şu an yönetici kimliğimile orada olacağım ama anternör diplomamaı alınca aktif olarak yoğun bir tempoya başlayacağım. Haftada iki veya üç kere antrenmanlarımız olacak. Antrenörlükte babam Tayfun Gürel için yükselmek istiyorum. Çünkü o çok büyük bir teknik adamdı. Çok önemli, kıymetli futbolcular yetiştirdi. Babamın bu kimliğini basketbol sahasında yükseltmek istiyorum ki o da benimle gurur duysun.

Takıma nasıl bir etkiniz olacağını düşünüyorsunuz?

Baseketbol bir erkek sporu olduğu için kadın basketbolcular da zaman içinde kendine bakmayı bırakıyor ve daha spora yönelik hayatını kurguluyorlar. Bunlara çok dikkat edeceğim. Yani bakımlarına, saçlarından tut, kullandıkları parfüme, kreme kadar özen göstermelerini ayrıca sağlayacağım. Spor eğitiminin yanı sıra kebndilerine bakmalarını da öğütleyeceğim. Oturmasını, dik durmasını, yürümesini öğreteceğim. Yani basketbola yeni bir soluk getireceğim.

Haberin Devamı

Antrenörlük öncesi 19 yıllık modellik hayatınızda, sizde neler değişti?

Yıllar benden bir şey eksiltmedi aksine hayata daha olgun bakıyorum. İlk yıllardaki gibi işinde fütursuzca davranan Ece yok. Artık aklı başında biri var karşısınızda. Aklım beş karış havada davrandığım oldu ama o zamanlar bu gerekiyordu. Kameralara oynamamız gerekiyordu, gazetelerin ek dergilerine daha cüretkar pozlar vermemiz gerekiyordu. Bunların hepsini o dönemin şartları dahilinde yaptık. Çünkü bunlar bize iş olarak geri dönüyordu.

Bir röportajınıza "Para için soyundum" demişsiniz...

O çok art niyetli bir başlık olmuş. Dikkat çekmek amacıyla atılmış bir başlık. Gazetecilik bu kadar düşman ucuz ve karşı tarafa zarar verecek şekilde olmamalı. Öyle bir cümle kullanmadım. Poz verdiğim dergilerden para aldığım falan olmadı. Sadece dergilere o dönem poz verdiğinizde daha çok defile, davet ve açılış işi geliyordu. Dikkat çekmekzsen bu işin ekmeğini yiyemezsin. Bu yüzden ben dikkat çekmekle bir hayat arkadaşlığı yaptım beraber bu yolda yürüdüm. Mesleğimin getirdiği her şeyi hakkıyla yaptım. Burdan çıkan anlam bu değildi. İnsanları bize düşman etmek için atılmış bir başlıktı. Bazı gazetecilerin bizi insan yerine koyduğunu düşünmüyorum. İnsan yerine koysa benim için öyle başlık atmaz, insanları bana düşman etmez.

Haberin Devamı

Uzun yıllar sizi bir programda veya bir gazetede görmedik bunun özel bir sebebi var mıydı?

35 yaşımdan sonra böyle şeylerle muhatap olmak istemiyorum ve olmadığım için de göz önünde değildim. İki yıldır hayatımda biri vardı bir kere gördünüz mü bizi el ele? Her yere gidiyorduk bir kimse de çıkıp çekmedi. Çünkü görünmek istemiyorsan görünmezsin.

Peki bu yaptığınız işler, tiyatro, şarkıcılık, modellik, sunuculuk için medyada görünür olmak şart değil mi sizce?

2011'de albüm çıkardım o zamandan beri dergilere poz vermiyorum, röportaj yapmıyorum. Ama hala Türkiye'de en çok çalışan modellerden biri benim, neredeyse her defilede ben varım. Zaten müzik hayatım devam ediyorum. Müzik platformlarında olman yetiyor. Her şey teknoloji dahilinde olduğu için artık kendi haberini kendin yapar duruma geldin. Sosyal medyadan kendi haberimi kendim dağıtıyorum. Özel bir habere veya röportaja gerek kalmıyor.

Haberin Devamı

Şimdilerde hangi kimliğiniz sizin için en ön planda?

Tiyatrocu kimliğim. Üç yıl önce tiyatroya Tiyatro Oyuncuları Dünyası Okulundan eğitim alarak başladım. Diziler için eğitim almaya başladım ama birgün bir açılışta Berke Gürcan "Tiyatro yapar mısın?" dedi. O kadar ezber yapamam dedim. Ama yine de bana iki text yolladılar. Okuma provalarına başladım ve ilk texti ezberleyen ben oldum. Çünkü bir şarkı sözü olarak düşündüm. Öyle olunca da sahne üzerinde çok rahat ettim. Oyunumuz Hangisi Karısı iki yıl üst üste yılın en iyi komedi oyunu seçildi. Bu sene üçüncü yıl inşallah bu yıl da kapalı gişe oynarız. 23 Eylül'de perdemizi açıyoruz. Ayrıca ikinci bir komedi oyunumuz daha olacak "Bir Bu Eksikti" oyunumuz da ay sonunda başlayacak.

Tiyatroda olmak ve oynamak size ne hissettirdi?

Hayatımda yaptığım en iyi şeymiş. Bundan önce hayatımda hiç alkış almamışım. Şarkı söylemek, podyuma çıkmak çok arka plandaymış. Tiyatro bambaşka bir haz ve tutkuymuş. Son nefesime kadar tiyatro yapacağım. Tiyatro ile entellektüel kesim gerçek Ece'yi tanıdı.

Dizilerde sizi görecek miyiz?

Teklifler geliyor. En çok istediğim şeylerden biri dizi oyunculuğunu da tatmak. Her türlü rolün altından kalkabileceğimi düşünüyorum. Çünkü kendimi, oyunculuğumu üç yıldır tiyatro sahnesinde ispat ettim. En ağır tiyatro eleştirmenlerinden alkış aldım bu da işimi iyi yaptığımı gösterir. Sahnede komedi yapıyorum ama ekranda bir dramda rol almak istiyorum. Bir dönem yapımında güçlü kadın rolleri ilgimi çekiyor. En yakın zamanda bir diziyle anlaşmayı umuyorum.

Gelen rollerden geri çevirdiğiniz oldu mu?

İlk dizimde onu bunu ayartan, yuva yıkan fettan kadın rollerini oynamak istemiyorum. Aldığım oyunculuk eğitimine yakışacak daha sağlam roller istiyorum. Karakter oyunculuğu istediğimi söyleyebilirim.

Yeni single olacak mı?

Evet. Bugüne yaptığım albümlerim ve singellarım çok iyi gitti. Kasım gibi yeni bir hareketli şarkı çıkaracağım.

Şarkı söylemenizle ilgili önyargılar yıkıldı mı?

Canlı performanslarımı sosyal medyadan paylaştım. İnsanlar konserlerime akın halinde gelmeye başladı. Sesimi öne çıkardım. Mayo giyip sahneye çıkmadım. Kendimi klipte veya albüm fotoğraflarında kullanmadım. Müziğimi ve şarkılarımı ön planda tuttum önyargıyla karşılaşmadım.

Evlilikle ilgili ne düşünüyorsunuz?

Hiç öyle bir hırsım yok. Olursa da olur olmazsa da olmaz. Evlilik teklifi aldığım çok oldu. Fakat önceliğim hep işim oldu. Evlenirsem işim zedelenir diye düşünüyorum. Bir de evlilikten korkuyorum. Çevremde gördüğüm ilişkilerden dolayı böyle düşünüyorum bitmez dediğim ne ölümüne aşklar bitti. Birgün evlenirsem herhalde çocuk için evlenirim. Ama aşksız da olmaz. Aşkın, hissiyatın, ten uyumunun olmadığı yerde durmam. Çünkü aşk olduğu sürece bir evlilik zor yıkılır. bu yüzden bana aşkı yaşatmayan ve hissettirmeyen bir adamla olmam. Umarım bir ömür boyu sürecek bir evliliğim olur ama şimdilik bu durum bana uzak gibi görünüyor.

Şu an hayatınızda aşk var mı?

İki yıldır bir beraberliğim vardı yakın zamanda bir ayrılık yaşadık. Ama ne olur zaman içinde bilemem. Çünkü ben aşk olmadan yaşayamam. Hakkımızda hayırlısı.