Gazete Vatan Logo

Annesinin kuzusu Alina Boz

Paramparça’da Nurgül Yeşilçay’ın kızını oynayan Alina Boz anne kız geleneğini bozmadı. Oyuncu bu kez Sevda’nın Bahçesi’nde Sibel Can’ın kızına hayat veriyor

Annesinin kuzusu Alina Boz

Paramparça dizisinin Hazal’ı olarak dikkatleri üzerine çeken ve kısa sürede yıldızı parlayan Alina Boz gelecek vaad eden en parlak oyunculardan. Paramparça’da Nurgül Yeşilçay ve Ebru Özkan’ın kızı rolünde kamera karşısına geçen Boz bu kez 23 Eylül’de başlayacak yeni dizisi Sevdan’ın Bahçesi’nde Sibel Can’ın kızı olarak seyirci karşısına çıkacak. Yer aldığı dizilerde anne kız geleneğini bozmayan Boz sağlam bir cast şartıyla teklifleri değerlendiriyor. Yer aldığı iki dizide de hem Nurgül Yeşilçay hem de Sibel Can’la benzerliğiyle beğeni toplayan Boz’u yeni dizisindeki annesi Sibel Can’da kendine çok benzettiğini söylüyor. Can, Alina’nın disiplinli ve işini seven biri olduğunu söyleyerek, “Onu kendime çok benzetiyorum. Harika bir uyum yakaladık. Disiplinli ve işini seviyor” diyor. Paramparça dizisinde canlandırdı rolünün aksine Alina Boz Sevda’nın Bahçesi’nde naif ve sevgi dolu bir kız olan Defne’ye hayat verecek.

"Disiplinli ve işini seviyor. Settekilerle iyi bir uyum yakalıyor."

İyi bir oyuncu olmaktan başka hedefi yok

Haberin Devamı

19 yaşındaki Alina Boz’un gerçek annesi ise Moskovalı bir tiyatro eğitmeni. Annesinin yönlendirmesiyle 9 yaşında tiyatroya başlayan Alina Boz kendisini şöyle özetliyor: “Dokuz yaşında tiyatro eğitimi almaya başladım. Ardından ajansa yazıldım. Reklamlarda oynadım, dergi çekimlerinde yer aldım. Ve girdiğim bu dünyayı çok sevdim. İyi bir oyuncu olmaktan başka hedefim yok. Annem, tiyatro eğitimime Rusya’da devam etmemi çok istiyor. Sanırım bunu yapacağım.” Annesiyle aralarında abla kardeş ilişkisi olduğunu anlatan Boz, aralarındaki ilişkinin ergenlik döneminden sonra daha iyi olduğunu söylüyor.

Hoşuma giden her şeyi severim

Komedi türü yapımlarda oynamaya henüz hazır olmadığını belirten Boz dramda oynamayı daha çok seviyor. Hakkında bilinmeyenleri ise anlatarak şöyle diyor; “En sevdiğim renk, en sevdiğim müzik gibi şeylerin cevabı bende yoktur. Hoşuma giden her şeyi severim. Bir karar verirken duygularımla hareket ederim. Ama çok kararsız biriyimdir. Bir şey alırken veya yaparken hep fikir almak ve onaylanmak isterim. Çok çekingenim. Telefonda su veya siparişi bile veremem.” Oyunculuk için gerekeni yapmaktan geri durmayan genç oyuncu bunu rolü için saçlarını Paramparça dizisinde kazıtarak göstererek de alkış almıştı.

Haberin Devamı