Gazete Vatan Logo

Anne olduktan sonra tamamlandım

Wilma Elles 22 aylık ikizleri Melodi Evita Veronika ve Milat Aristo Kerem ile geçireceği ikinci Anneler Günü‘nü kutluyor. Annelikle arayışlarının bittiğini anlatan Elles, “Artık kendimi yalnız hissetmiyorum. Aile konusunda arayışlarım bitti” diyor.

Anne olduktan sonra tamamlandım

Wilma Elles 22 aylık ikizleri Melodi Evita Veronika ve Milat Aristo Kerem ile geçireceği ikinci Anneler Günü'nün heyecanını yaşıyor. Kısa süre önce kanserden dolayı annesini kaybeden Elles böyle özel bir günün aynı zamanda kendisi için çok buruk geçeceğini de anlatıyor. Acılarının üstesinden ikizlerinden aldığı güçle geldiğini söyleyen Elles, anneliğin kendine kattıklarını ise şöyle anlatıyor; "Bazen kendimi çok yalnız hissederdim artık hiç yalnız hissetmiyorum. Anne olduktan sonra hayatım ve her şeyim tamamlandı, aile konusunda arayışlarım bitti".

Bu Anneler Günü sizin için nasıl geçecek?

Ne kadar kendimi zorlasam da bu anneler günü benim için çok üzücü ve buruk geçecek. Çünkü annemi kısa süre önce kaybettim. Hayatta anneden ve aileden daha önemli bir şey yokmuş. Şimdi iyi ki anneyim. Anne olduğum bir yandan çok mutluyum ama kendi annem yanımda olmadığı için de bir yandan çok üzülüyorum.

Böyle bir acıyla baş etmek için neler yaptınız?

Annemi kaybettiğimiz ilk zamanlar az ağladım. Yanında hiç üzgün görünmedim çünkü o bize çok güç verdi. Kanser olduğunu bilmesine rağmen sonuna kadar hep umut ettik iyileşecek diye. Bu yüzden kendini hiç bırakmadı annem. Biz bazen ağladığımızda o bizi teselli etti. "Benim çok güzel bir hayatım oldu sakın üzülmeyin. Evde ismim geçtiğinde beni üzüntüyle değil mutlulukla anın ve gülün" dedi. Hastalık sürecinde çok doktorlara gittim, tedaviler araştırdım, her şeyi yaptım, yanında oldum, çok üzerine düştüm onu kurtarmak istedim. Bu çabamı görünce annem "Artık bir şey yapmayın ben sadece sizinle iyi vakit geçirmek istiyorum" dedi.

Haberin Devamı

O zaman ne yaptınız?

O tamamen aramızdan ayrılmadan üç hafta önce Kerem'le düğün gibi bir şey organize ettim. Kerem'le düğünümüzün, annemle olması kutsal bir şeydi hepimiz için. Bütün aile bir araya geldi, çok güzel bir yemek yaptık. Çok mutlu oldu. Sonra annem bize bir mektup verdi orada "Ölüm çok normal bir şey. Bir insanın arkasından üzülmeyin. Çünkü onun için gitmek daha zor olacak. Siz benim uzun bir gemi yolculuğuna çıktığımı farz edin. Bir gün tekrar görüşeceğiz" dedi. Öldüğü gün yanındaydım ama buna hazır değildim. Yine de annemin bana verdiği güçle ayakta kaldım. Ama bu son aylar, haftalar acısını ve yokluğunu daha çok hissetmeye, idrak etmeye başladım.

Haberin Devamı


Peki şimdi kendinizi daha büyümüş hissediyor musunuz?

Evet kesinlikle şimdi kendimi çocuk gibi hissetmiyorum çünkü daha önce her şeyi anneme danışıyordum. Bugüne kadar yaptığım her şeyi o tavsiye etti. O kimseyi düşman olarak görmedi, herkesi anlayışla karşıladı bizi de öyle büyüttü. Ben de öyleyim. Bana şimdi öğütler veremeyecek ama ben neler söylemek istediğini biliyorum. Eskiden söyleyeceklerini bilsem bile yine de onu arıyordum ama artık kendimi bilmek zorundayım.

Anneniz Veronika kadar iyi bir anne olabildiniz mi?

Annemin rakibi kimse olamaz. Çünkü o çok özel bir kadındı. Beş çocuğu büyük bir öngörü ve özveriyle büyüttü. Beş kardeşiz ve hiçbir zaman hasta olmadık, sosyal ve barışçıl insanlar olduk annem sayesinde. Onun gibi olmak için çabalıyorum ama ona ulaşamıyorum. Çok akıllıydı, dünya daki her şey biliyordu, her şeyi öngörüyordu, çok fazla sosyal sorumluluk projeler yaptı, mültecilere Almanca ders verdi mesela. Çok güzel bir aşçıydı, çok iyi ve zeki bir borsacıydı yani iyi noktaları sonsuzdu keşke onun gibi bir anne olabilsem.

Haberin Devamı

Gücümü ikizlerimden alıyorum

Siz çocuklarınızı nasıl büyütüyorsunuz?

Çok güzel bir ilişkimiz var bana çok düşkünler tabii ben de onlara. Çok şükür bakımları konusunda bugüne kadar bir eksiklik yapmadım, vitaminlerini düzenli verdim, sağlıklılar çok şükür. Anneler bazen yeterli bakıyor muyum, gelişimleri iyi mi diye düşünür. İkizlerim gelişim konusunda yaşıtlarından öndeler, çok zekiler. Nazar değmesin. Onları kendine güvenen insanlar olarak yetiştirmek istiyorum. Onları asla boşuna ağlatmıyorum. Bir bebek ağladığında mutlaka ya aç ya da bir sorunları vardır.

Anneliğe hazır mıydınız?

Kerem'le tanıştığımız ilk günden itibaren hep küçük bir Kerem ve Wilma ne güzel olur diye hayal ederdik. Öncesinde bunu planladık ama bu hamileliğim tamamen tesadüf oldu. Çünkü planlıyorsun, çocuk olsun istiyorsun ama cesaret edemiyorsun. Hep bir şeyler için bu planı erteliyorsun ama ne zamana kadar erteleyeceksin? Bu yüzden çocuk yapmaya cesaret etmek büyük olay. Ben tam zamanında anne oldum. Daha iyi bir planlama olamazmış benim için. Anne olmak isteyenleri cesaretlendirmek istiyorum. Anneliği ertelemesinler.

Haberin Devamı

22 ay ikizlerle geçti zor oldu mu sizin için?

Zor oldu ama verdiği mutluluk daha çoktu. Çok uykusuz gecelerim olsa da aynı zamanda bana güç veriyorlar. Ama çocuklar doğmadan önce hep bir arayış içindeydim. Hep bir eksiklik bir boşluk hissi vardı hayatımda. Aslında bilmeden hep çocuk istemişim. Bazen kendimi çok yalnız hissederdim artık kendimi hiç yalnız hissetmiyorum çok güçlü ve tamamlanmış hissediyorum. Anne olduktan sonra hayatım ve her şeyim tamamlandı, aile konusunda arayışlarım bitti. Çocuklarım uğuru ve bereketiyle geldi.

Günlük rutinleriniz ve iş dahil genelde çocuklar hep yanınızda...

Onların her şeyi görerek ve öğrenerek büyümesini, gelişmesini istiyorum. Zaten bir çocuk hiçbir zaman annesinden ayrılmak istemez. Götürdüğüm yerler sınırlandırdım ama yine de ağırlık olarak beraber dışarı çıkarız.

Peki annelikle set saatlerinde bir düzenlemeye gittiniz mi?

Hiç öyle bir kararım olmadı. Çünkü ben sette olmayı ve çalışmayı çok seviyorum. Oyunculuk yapmak için çok güzel bir zamanımdayım. Oyuncu farklı roller içinde kendini kaybettikçe özünü buluyor. Bu yüzden annelik beni daha duygusal yaptığı için daha iyi bir oyuncu oldum. Hala da çok sert rolleri oynayabilirim, çok çalışabilirim.

Hayaliniz kaç çocuk?

Hayalim dört çocuk yapmak. Ne kadar çok çocuk yaparsam o kadar iyi. Ama şimdi değil biraz daha büyüsünler, birkaç tane yapacağım proje var onlardan sonra.

Yeni projeler neler olacak?

Çok fazla film ve dizi teklifi alıyorum. Resmen bir senaryo dalgası geldi. Şehrin Efendileri diye bir filmin çekimine başladık bile. İlhan Şeşen'le oynuyoruz. Kimsesiz çocukları hakkında olan bir film. Amerika'dan çok güzel dizi ve filmlerden teklif alıyorum. Onları değerlendiriyorum. Önemli olan projenin bana heyecan vermesi. Bu yüzden her yerde olabilirim.

Çocuklardan sonra Kerem Bey'le ilişkisiniz ne durumda?

Aşkımız daha da büyüdü. Ama görevlerimiz ve sorumluluklarımız da büyüdü. Birbirimize verdiğimiz bazı görevler var bu yüzden eskisi gibi serbest değiliz. Ama şimdi ilişkimiz eskiye göre daha iyi, daha derin.

Çocukların oyuncu olmasına nasıl bakıyorsunuz?

Onları şimdi bir ajansa yazdırdım. Oynamalarına değecek çok özel bir proje için ancak böyle bir şey yapabilirim. Çünkü onları kamera önüne çıkarmak benim için çok özel.