Gazete Vatan Logo

Ankara'da PKK/KCK'ya yönelik operasyon! 30 gözaltı...

Birçok şehirden PKK/KCK'ya yönelik operasyon haberleri geliyor... Terör örgütü PKK/KCK'nın propagandasını yaptıkları ve örgütle irtibatlı oldukları iddiasıyla 30 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

Ankara'da PKK/KCK'ya yönelik operasyon! 30 gözaltı...

Ankara'da terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik soruşturma kapsamında gözaltı kararı verilen 30 zanlının yakalanması için operasyon başlatıldı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, PKK/KCK'nın faaliyetlerinin deşifresine yönelik soruşturma çerçevesinde örgüt propagandası yaptıkları ve örgütle irtibatlı oldukları tespit edilen 30 şüpheli hakkında arama ve gözaltı kararı verildiği bildirildi.

Açıklamada, gözaltı işlemlerinin Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince yürütüldüğü kaydedildi.

Kocaeli

Kocaeli'de, terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda gözaltına alınan, aralarında HDP Kocaeli Eş Başkanı Leyla Akgün'ün de bulunduğu 9 kişi adliyeye sevk edildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin önceki gün İzmit, Darıca ve Gebze'de düzenlediği operasyonlarda, haklarında gözaltı kararı bulunan 10 kişiden 9'u gözaltına aldı. Şüpheliler, HDP Kocaeli Eş Başkanı Leyla Akgün ile S.O., V.K., E.K., Ç.K., K.B., Z.T., Ö.U. ve Ö.E.'nün evlerinde yapılan aramalarda örgütsel doküman, flama, yasak yayın ve dijital materyaller ele geçirildi.

Haberin Devamı

Şüphelilerin, PKK/KCK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın avukatları ve yakınlarıyla görüştürülmediği iddiasıyla açlık grevinde olan Leyla Güven'e destek vermek, terörist başının yakalanışının yıl dönümü olan 15 Şubat öncesinde kitleye motivasyon sağlamak, cezaevlerinde tutuklu ve hükümlü bulunan terör örgütü mensuplarına destek olmak için kamuoyu oluşturulması eylemlerini organize edip yönlendirmek amacıyla sosyal medyayı kullandıkları iddia edildi.

Emniyette işlemleri tamamlanan 9 şüpheli, sabah saatlerinde Kocaeli Adliyesi'ne sevk edildi. Soruşturma kapsamında A.Z.'nin yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.

Aydın
Aydın'da terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik operasyonda 10 zanlı yakalandı.
İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik eş zamanlı operasyon düzenledi.
Efeler, Kuşadası, Nazilli ve Söke ilçelerindeki operasyonda S.Ö, R.E, M.Y, R.A, N.İ, A.İ, D.A, M.Ö, S.T. ve M.A. gözaltına alındı.
Adreslerdeki aramada ele geçirilen dijital materyallere el konuldu.
Van
Van'da terör örgütüne yönelik operasyonda 8 şüpheli yakalandı.
Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, terör örgütü PKK/KCK/PYD/YPG'nin eylem ve faaliyetlerinin deşifresine yönelik teknik ve fiziki çalışmalar gerçekleştirildiği belirtilerek şunlar kaydedildi:
"15 Şubat'ta terörist elebaşı Abdullah Öcalan'ın yakalanmasının yıl dönümünü protesto etmek amacıyla sokak eylemleri gerçekleştirmeye hazırlananlara yönelik eş zamanlı operasyonda 8 kişi yakalanmıştır. Bu kişilerin ikametgahlarında yapılan aramalarda kuru sıkı tabanca, örgütsel ve dijital materyallere el konularak tahkikata başlanmıştır."

Haberin Devamı