Gazete Vatan Logo

Ankara'da peş peşe depremler! İlk açıklama geldi, büyüklüğü...

Gelen son dakika haberine göre Ankara'nın Akyurt ilçesi merkezli 3,8, 4,5, 3,2 ve 2,4 ve 3,6 büyüklüğünde olmak üzere 5 ayrı deprem meydana geldi. Depremler kentte korku ve paniğe neden oldu. Ankara Valisi Vasip Şahin depreme ilişkin açıklama yaparak, "İlimiz Akyurt ilçe merkezinde meydana gelen 4,5 şiddetindeki depremde ilk belirlemelere göre herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmamıştır." dedi.

Ankara'da peş peşe depremler! İlk açıklama geldi, büyüklüğü...

Ankara'nın Akyurt ilçesinde üst üste depremler meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Ankara'nın Akyurt ilçesinde 3,8 ve 4,5 şiddetinde olmak üzere iki deprem kaydedildi. Kandilli Rasathanesi ise depremlerin şiddetini 3,9 ve 4,5 olarak belirtti.

DEPREMLER DURMADI

Son olarak Ankara'da 3,2, ve 2,4 şiddetinde olmaz üzere 2 ayrı deprem daha meydana geldi.

VALİ ŞAHİN AÇIKLAMA YAPTI

Ankara Valisi Vasip Şahin meydana gelen depremlerle ilgili açıklama yaparak, "İlimiz Akyurt ilçe merkezinde meydana gelen 4,5 şiddetindeki depremde ilk belirlemelere göre herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmamıştır. Detaylı incelemeler için ekipler sahada çalışmalarına başlamıştır. Kamuoyunun bilgisine sunulur." ifadelerini kullandı.

AFAD'dan Ankara depremi ile ilgili yaptığı açıklamada "Akyurt'ta meydana gelen 4,5 büyüklüğündeki deprem, doğrultu atımlı Çankırı fayının güney ucunda olmuştur. Şu an itibariyle 10 adet artçı deprem olmuş olup en büyük artçı 3,0 olarak saptanmıştır" denildi.

Haberin Devamı

DEPREMDE EVLERİ HASAR GÖREN KÖY HALKI TEDİRGİN


Ankara'nın Akyurt ilçesinde meydana gelen deprem nedeniyle evleri hasar gören vatandaşlar büyük panik yaşadı. Merkez üssü Ahmetadil ve Kozayağı köyleri olan depremden sonra kendilerini sokağa atan vatandaşlar, artçı sarsıntılar nedeniyle hala evlerine giremedi. Ahmetadil köyünde yaşayan ve evleri depremde hasar gören Satı Genç, "Sabah 7'ye gelirken deprem oldu. Duvarlar falan çatladı, hemen kendimizi sokağa attık. Dışarı çıktık ama hava da soğuktu donduk, uyuyamadık" dedi.
Depremden sonra çıkıp dışarıda yattıklarını belirten Ayhan Genç ise, "Eğer kış günü dışarıda yatıyorsak bu hakikaten acınacak halimiz. Ama sağ olsunlar valimiz geldi, belediye başkanımız geldi. Sabahtan beri içeri giremiyoruz. Deprem olurken abdest alıyorduk, çok korktuk. Ev sallandı, öteki dünya aklıma geldi" diye konuştu.Ahmetadil köyünde yaşayan Nazif Ünal ise, köydeki 6-7 binada hasar olduğunu ve çok korktuklarını söyledi.

Haberin Devamı

Ankarada peş peşe depremler İlk açıklama geldi, büyüklüğü...