Gazete Vatan Logo

Android akıllı telefon dünyasının hakimi olmaya devam ediyor

Android akıllı telefon piyasasının büyük bölümünü elinde tutmayı sürdürecek. Windows Phone cephesinde ciddi bir düşüş söz konusu.

Android akıllı telefon dünyasının hakimi olmaya devam ediyor

Pazar araştırma şirketi IDC’ye göre akıllı telefon dünyası 2015’te %9.8 oranında bir büyüme gerçekleştirecek. 1,43 milyar akıllı telefonun satılacağı 2015'te büyüme uzun bir aranın ardından ilk defa tek haneli rakamda kalacak. Bu durumun gerçekleşmesinde Asya, Latin Amerika ve Batı Avrupa’da akıllı telefon gönderilerinin yavaşlaması ve Çin’deki ekonomik yavaşlamanın etkiliği olduğu ifade edildi.

Android işletim sistemine sahip telefonlar hala pazarın büyük bölümünü elinde bulunduruyor. Bu yıl 1.162 milyar Android tabanlı akıllı telefon satılıacak, yeşil robotun pazar payı %81.2 seviyelerinde olacak. IDC’ye göre Android işletim sistemi dört yıl sonra %82.6 pazar payı ile hala mobil dünyasının mutlak hakimi olacak.

2015’te iOS işletim sistemine sahip 226 milyon akıllı telefon (iPhone) satışı gerçekleceşek. iOS’un yıl sonu itibariyle pazar payı %15.8 olarak açıklanırken, IDC verilerine göre iOS işletim sistemi 2019’da satışlarını artıracak, ancak pazar payını bir miktar düşürecek.

ilginizi çekebilir; Sony Xperia Z6 ailesinde beş farklı model yer alacak

Son olarak Windows Phone ekosistemine göz atacak olursak; 2015 yılı Microsoft’un mobil işletim sistemi Windows Phone için pek de iyi geçmedi. Pazar payı ve satışlarda ciddi bir düşüş söz konusu. Bu yıl 31.3 milyon Windows Phone’lu akıllı telefon satışı gerçekleşecek, işletim sisteminin pazar payı ise %2.2 olarak açıklandı. Ancak IDC’ye göre Windows Phone 2019’da Pazar payını %4.5 seviyesine yükseltecek.

Haberin Devamı


KAYNAK : Teknolojioku.com - Android akıllı telefon dünyasının hakimi olmaya devam ediyor

Microsoft’un bir sonraki telefonu Lumia 850’den ilk görüntüler