Gazete Vatan Logo

Mail Büyükerman bu kez aday değil!

2000 yılında Köşk seçimlerinde adaylığını açıklayan, dönemin DSP Milletvekili Mail Büyükerman bu kez aday olmayacağını ve kime oy vereceğini açıkladı.

2000 yılında Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde adaylığını açıklayan, Köşk'e ne kadar hazır olduğunu çevik ve sportif hareketlerle gösteren, televizyonların aranan adamı, dönemin Demokratik Sol Parti (DSP) Milletvekili Mail Büyükerman bu kez kendisinin aday olmayacağını ama herkesin Köşk seçiminde oyunu kullanması gerektiğini söyledi.

Eskişehir'deki evinde Türkiye gazetesinin sorularını cevaplayan Büyükerman, kime oy verilmesi gerektiği konusunda, “Akıllar öne geçer. Tayyip Erdoğan'a mı oy verecek? Yoksa Ekmel Bey'e mi verecek? İsterse Tayyip Erdoğan'a versin o hoş karşılamayanlar. Ne yapacak başka türlü? Hiç oy vermese o zaman da vatandaşlık hizmetini yapmamış oluyor. O yüzden oy vermesi lazım. Mecburi değil ama bu Ekmel Bey mazbut, makbul bir insan. Şimdi ya yangından kaçacaksın ya da doluya razı olacaksın. Bir tarafta dolu yağıyor, öbür tarafta yangın var” diye konuştu.

“Dolu” ve “yangın” benzetmeleri biraz havada kalsa da Mail Büyükerman'ın Çatı Aday Ekmeleddin İhsanoğlu konusundaki düşüncesi net:

Haberin Devamı

“Suriye ile düşman olduk. Irak ile düşman olduk. Düşmanlar şimdi mukabelesini yapıyorlar. Bir devletin, çevresindeki, hudutlarındaki komşularıyla iyi geçinmesi lazım. Benim duyduğuma göre Ekmeleddin İhsanoğlu bu işi yapacaktır.”

Solcuların İhsanoğlu'nu hazmedemediğini hatırlatılması üzerine sinirlenen Mail Büyükerman, “Yahu bu adam beynelmilel bir adam. Dünya çapında bir adam. Her türlü vasıflar var bunda. Adam değerli bir adam” şekline konuştu.