Gazete Vatan Logo

İyiliğin şampiyonlar ligi geliyor

Organize Deliler tarafından düzenlenen ve yüzlerce öğrencinin iyilikte yarışacağı İyilik Şampiyonası başlıyor.

İyiliğin şampiyonlar ligi geliyor

Şampiyonanın açılış töreni 30 Ekim 2016 Pazar günü saat 16.00’da Altunizade Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Şampiyonanın bu yıl ikincisi yapılacak.

Daha önce hayatlarında hiç proje yapmamış liseli öğrencilere 2 ayda 48 farklı görev yaptırarak 1 milyon liranın üstünde yardım yapılmasını sağlayan İyilik Şampiyonası Projesi’ne Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, Okan Bayülgen, Türkan Şoray, Beyazıt Öztürk gibi siyaset ve sanat dünyasından önemli isimler katılmıştı. Şampiyonanın bu yıl ikincisi yapılacak.


İYİLİĞİN ŞAMPİYONLAR LİGİ

İyilik Şampiyonası, katılımcıların sırasıyla çeşitli iyilik liglerinde yarıştığı, insana ve doğaya faydalı sonuçlar doğuran İstanbul çapında düzenlenen liglerden oluşuyor. Her lig kendi içinde değerlendiriliyor ve yarışmacılar performansları nispetinde puan kazanıyor. Liglerde dereceye giren takımlar ödüllendiriliyor. Bütün liglerin puanlarının toplanmasıyla elde edilen genel performans puanına göre dereceye giren takımlar ise büyük ödülleri ve onur ödüllerini kazanıyor.

30 Ekim’de Altunizade Kültür Merkezi’nde açılışı yapılacak olan etkinlik; Kabataş Erkek, Pertevniyal, Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi gibi 10 farklı okuldan 1000’den fazla öğrencinin takımlar kurarak, farklı zamanlarda kendilerine verilen 12 farklı iyilik görevini gerçekleştirerek, hem iyilik yapmayı alışkanlık haline getirecekleri hem de topluma fayda sağlayacakları bir yarışmadır.

KATILAN HER ÖĞRENCİ ÖDÜL KAZANACAK

Haberin Devamı

Yapılacak puanlama sonucunda şampiyonada başarılı olan takımlar büyük ödül olan Barcelona gezisini kazanacak. Bunun dışında her görevin sonunda galip gelen takımlar Meclis gezisi, şehir dışı geziler, ünlülerle kahvaltı, siyasilerle tanışma fırsatı gibi ödüller kazanacaklar.

Yarışmayı düzenleyen Organize Deliler’in kurucusu Yavuz Yiğit, İyilik Şampiyonası’nı şöyle anlatıyor: “Bir süredir Dünyadan bahsederken Global Köy diye bir kavram duyar olduk. İnternetle, televizyonla, uydu teknolojisiyle Dünya giderek küçülüyor.

Eskiden köyde yaşayan kişiler birbirinin komşusuydu. Yakınımızda yaşayan insanlara komşu derdik, çünkü onların bir sıkıntısı olduğunda bilir, yardımlarına koşardık.

Dünya global bir köy haline döneli bu küçük gezegenin en uzak bir yerinde bir felaket olsa haberimiz oluyor. Öyleyse artık bütün Dünya insanları komşu oldular.

O yüzden Somali’de çocuklar açlıktan ölürken haberimiz yok diyemiyoruz, yardım seferberliği başlatıyoruz.

Başlatıyoruz ama sürdüremiyoruz. Bir süre sonra unutuveriyoruz.

Oysa hiçbir çocuğun sudan, gıdadan, oyuncaktan, kitaptan, gülümsemeden mahrum kalmadığı bir Dünyayı kurmak mümkün.

Bunun için artık büyük adamların masa başında büyük kararlar vermesini beklemeye de gerek yok.

Dünyada aç insandan daha çok tok, çıplaktan çok giyinik, ağlayandan daha çok gülen insan var. Dünyanın bir yerinde atıl olan bir kaynağı ihtiyaç duyulan bir başka bölgeye götürdüğümüzde birçok sorunu çözebiliriz.

Ekmeğimizi, suyumuzu, giysimizi, oyuncağımızı, ilaçlarımızı, mutluluğumuzu paylaştığımızda Dünyada aç, susuz, çıplak, hasta, üzgün kalmaz.

Okumadığımız kitapları raflarda çürütmek yerine ihtiyaç sahiplerine ulaştırsak kütüphanesiz mezra kalmaz.

Çocuklarımız büyüdüğünde oyuncaklarını ihtiyacı olanlara versek oyuncaksız çocuk kalmaz.

Elektronik çöplüğüne dönen evlerimizdeki elektronik atıkları geri dönüşüme versek bütün Dünyada elde edilecek 10 milyar dolar yıllık gelirle Dünyadaki bütün açların önemli bir bölümünü doyururuz.

Bunun için insanları harekete geçirecek, onlara el ele verip deliler gibi kitap, oyuncak, atık toplatacak bir motivasyon gerek.

İşte o motivasyonun adı rekabet. İyilik yapmak için yarıştığımızda rekabet duygusunun verdiği güç sayesinde hiçbir zaman yılgınlık hissetmeyeceğiz. Baştan duyarlı olduğumuz bir soruna bir süre sonra duyarsızlaşmayacağız.

Biz bir Şampiyona hayal ettik,

Haberin Devamı

-20000 İstanbullunun iyilik yapmak için yarıştığı

Haberin Devamı

, -topladıkları 5 milyon kitapla 10000 kitaplık kurduğu,

Haberin Devamı

-1 milyon parça giysi ile yoksulların ısındığı,

-1 milyon defter ve kalemle çocukların okulla buluştuğu,

-Çektikleri resimlerde milyonlarca canlıyı gülümsettiği,

-iyilik adına çarpan etkisi yapacak projeler organize ettiği, kazanan 1000 kişinin,

-ödül olarak Cumhurbaşkanımızla, Başbakanımızla tanıştığı,

-Avrupa’nın dört bir yanını gezdiği,

-ünlülerle hoşça vakit geçirdiği,

-ücretsiz filmler izlediği, bir Şampiyona hayal ettik.”