Gazete Vatan Logo
Futbol Sabri Çelik’i Arzuman ve İpek bitirdi

Sabri Çelik’i Arzuman ve İpek bitirdi

F.Bahçe maçlarına yaptığı 2 atama, Çelik’i MHK Başkanlığı’ndan etti.. Demirören son anda “Bu adamı MHK’nın başına getiremezsiniz” deyince Sarvan hakemlerin yeni patronu oldu

14 Şubat’ta seçilen Hasan Doğan Federasyonu’nda koltuğu en garanti isimlerden biri, Merkez Hakem Kurulu’nun başına getirilmesine kesin gözüyle bakılan Sabri Çelik’ti.. Haluk Ulusoy Federasyonu’nda hakem atamalarından sorumlu Etap Komitesi’nin başkanlığını yapan Çelik, gerek Doğan’la, gerek 2. adam Mahmut Özgener’le yakın ilişkileri nedeniyle MHK için ’tek aday’ durumundaydı.. Üstelik 7-14 Şubat haftasında Çelik’in ismini güçlendirecek gelişmeler de yaşandı.. Yakın çevresine “Benim MHK başkanım Sabri Çelik” diyen Doğan, 11 Şubat’ta düzenlenen bir yönetim kurulu üyesini ikna yemeğinde, kulüp başkanları ve gazetecilerin bulunduğu bir ortamda Çelik’in ismini resmen açıkladı.

Aynı durum Çelik cephesinde de yaşanıyordu.. Çelik, ekibine “Beni yeni federasyonun 2 numaralı ismi Özgener aradı.. MHK Başkanı olacağımı ima etti” diyerek hazırlıklara başlamıştı.. Seçimin yapıldığı 14 Şubat günü de hakem camiasının büyük bölümü Çelik’i arayarak başkanlık için tebrik etti..

F.BAHÇE’YE BİR BUKET ÇİÇEK

OYSA olaylar farklı gelişiyordu.. Kendisini MHK koltuğuna oturmuş sanan Çelik, son yaptığı 2 atamayla deyim yerindeyse kendi ipini çekti.. Çelik’in tartışılan ilk kararı, F.Bahçe-Oftaş maçına İsmet Arzuman’ı atamasıydı. Arzuman geçen sezon Beşiktaş-Erciyes kupa finalini yönetmiş, bu maçta Erciyes’in 2 penaltısını vermemesi çok tartışılmıştı.. Aynı şekilde, bu sezon 11. haftadaki F.Bahçe derbisinde de Beşiktaş’ın uzatmada attığı golü, Bobo’nun G.Gönül’e faul yaptığı gerekçesiyle geçersiz saymıştı.. Arzuman tayini, herkes tarafından ’F.Bahçe’ye uzatılmış bir buket çiçek’ olarak değerlendirildi.. Çünkü F.Bahçe’nin attığı bir golün ofsayt, diğerinin de çok tartışmalı bir penaltıdan olması özellikle Beşiktaş’ı havalara sıçrattı..

Yetmedi.. Rize-F.Bahçe maçına da federasyonda Profesyonel İşler Müdürü olarak kadrolu çalışan Z.Önder İpek’in tayini işleri iyice karıştırdı.. Bu maçtan 4 gün önce, pazartesi günü Antalya-Erciyes maçını da yöneten İpek aslında Rize’de hata yapmadı. Ancak Beşiktaş’ın zaten hiç güvenmediği Sabri Çelik’e karşı tahammülü sıfıra inmişti.. Beşiktaş, Çelik’in F.Bahçe Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu ile çok yakın olduğu için atamalarda F.Bahçe’yi kayırdığını iddia ediyordu..

Nitekim Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören, Federasyon Başkanı Hasan Doğan’a bu konuda kesin bir tavır koydu ve şu uyarıyı yaptı: “Sabri Çelik’in MHK Başkanı olmasına kesinlikle karşıyım.. Gazetelerde Çelik’le ilgili çıkacak tek haberin MHK’ya alınmadığı olması lazım.. Yoksa size duyduğumuz güven zedelenir..”

İşte bu çıkış çok etkili oldu.. MHK Başkanlığı’na kesin gözüyle bakılan Sabri Çelik, MHK üyeliğine bile alınmadı.. Yerine de Oğuz Sarvan getirildi.. Ama şurası bir gerçek ki, F.Bahçe maçlarına Arzuman ve İpek’i atamasa, Çelik belki de şu anda yeni MHK başkanıydı..

Haberin Devamı