Gazete Vatan Logo

Amerikan efsaneleri Chrysler Dodge Türkiye’de tarih oluyor

Tofaş, ABD’li Chrysler Grubu’nun markalarını bünyesine kattı

Yeni dönemde Chrysler artık Lancia logosuyla satılacak, Dodge ithal edilmeyecek. Jeep, Tofaş’ın premium SUV markası olacak.

İtalyan Fiat ile Chrysler’in global ortaklığına paralel, Chrysler, Dodge ve Jeep artık Tofaş çatısı altına girdi. Türkiye’de Chrysler, Jeep ve Dodge markalı araçlar ve yedek parçalarının satış ile dağıtımı için 1 Ocak 2012 tarihinden itibaren Tofaş yetkilendirildi. Ancak Chrysler’in yüzde 53.5 hissesine sahip olan Fiat Grubu’nun Avrupa pazarlarıyla ilgili aldığı kararlar doğrultusunda, Türkiye’de Chrysler artık Lancia markasıyla satılacak. Dodge, Türkiye’ye ithal edilmeyecek. Jeep ise Tofaş çatısı altında kendi markasıyla faaliyetlerine devam edecek.

Chrysler’e Lancia logosu

Tofaş CEO’su Ali Pandır, Chrysler ve Jeep markalarının entegrasyon sürecinin başladığını, yeniden yapılanmanın Eylül ayına kadar süreceğini açıkladı. Fiat, Lancia, Alfa Romeo, Ferrari ve Maserati markalarının yanına Amerikan efsanesi Jeep’i ekleyerek 6 markaya ulaştıklarını ifade eden Pandır, “Bugüne kadar Tofaş’ta olmayan markalarımızla yeni müşteri kitlelerini hedefliyoruz. Premium ligde yıldızlar karmamız oluştu. Global stratejiler doğrultusunda Lancia ve Chrysler’in artık tek DNA’sı olacak. Chrysler, Avrupa’da Lancia amblemiyle satılacak. Jeep yine Jeep olarak kalacak. Dodge markası ithal edilmeyecek. Chrysler ve Jeep’in kuvvetli tarafları bulunuyor. 1+1’le üç satmayı hedefliyoruz” dedi.

Pandır, Tofaş olarak bugüne kadar Türkiye’ye ithal edilmiş, satışı yapılmış Chrysler, Jeep ve Dodge markalı araçlar ile yedek parçaların servis hizmetlerini müşterilerine vereceklerini sözlerine ekledi.

Tofaş CEO’su, Lancia ve Jeep markaları için Fiat bayilerinin dışında aynrı showroomların olmasını istediklerini kaydederek, “Bayi ağımızı yeniden düzenleyeceğiz. Mevcut Chrysler bayileri bizim şartlarımıza uyarsa devam edebilirler. Yeni şartlar olacak. Önümüzdeki yıl bayi teşkilatımız netleşecek” diye konuştu.

Yeniler 2012’de geliyor

Chrysler ve Jeep markasının 2013’ten itibaren model atağına kalkacağını belirten Ali Pandır, 2012’de entegrasyon sürecinin tamamlanacağını, 2013-2014’ten itibaren de meyveleri toplamaya başlayacaklarını kaydetti. Tofaş, Lancia logolu ilk Chrysler modeli Voyager’ı önümüzdeki yılın ilkyarısında pazara sunacak. Lancia Thema da aynı dönemde Türkiye’ye ithal edilecek. Şirket, Fiat Freemont’u da 2012’de getirmek için çalışmalarına devam ediyor.

ARAÇ PARKI 30 BİN

Türkiye’de bugüne kadar 30 bin adet Chrysler, Jeep ve Dodge markalı araç satıldı.

Fiat-Chrysler işbirliği Tofaş’a yeni üretim fırsatları doğurdu

TOFAŞ CEO’su Ali Pandır, Fiat-Chrysler ortaklığının yeni fırsatlar doğuracağını belirterek, Fiat ile Chrysler’in kuvvetli ve güçsüz olduğu taraflar var. Birleşmeden yeni bir güç doğdu. Tofaş olarak 5 markaya üretim yapıyoruz. Tofaş’a görevi verilirse, Bursa fabrikasında yeni bir markayı üretebiliriz” dedi.

Bursa fabrikası ‘altın’ için yarışacak

FİAT Grubu içindeki 200 tesis içinde Gümüş Seviye’yle en kaliteli fabrika unvanına sahip olan Tofaş, Eylül ayında bu kez Altın Madalya için yarışacak. Ali Pandır, önümüzdeki ay Bursa fabrikasının önemli bir sınavdan geçeceğini kaydederek, “200 fabrika içinde ilk kez Tofaş Altın Seviye için denetimlere tabi tutulacak. Büyük ihtimalle Altın Seviye’ye ulaşan ilk tesis olacağız” diye konuştu.

Haberin Devamı