Gazete Vatan Logo

Amerikalı marka Türk gelinlerle büyüyecek

Türkiye’de büyümesine hız veren gelinlik ve abiye markası Oleg Cassini, 2017’nin ilk yarısında açtığı 6 yeni mağazası ile 17 noktaya ulaştı. Bu yıl yüzde 70 büyümeyi planlayan Amerikan markasının orta vadeli hedefi 2020’de 50 noktada olmak

Amerikalı marka Türk gelinlerle büyüyecek

Türkiye’deki gelinlik ve abiye pazarına 2010 yılında giriş yapan Amerikan markası Oleg Cassini, kısa süre içerisinde ismini duyurdu. Bu yılbaşı itibarıyla büyümesine hız veren firma, ilk 6 ayda yaptığı 6 yeni açılışla 17 mağazaya ulaştı. Oleg Cassini’nin hedefi yıl sonunda Türkiye’nin en az 20 noktasında olmak ve yüzde 70 büyümek.

Şirket, 2017’de Türkiye’de toplam 5.5 milyon dolarlık yatırım yapmayı planlıyor. Yıl sonunda çalışan sayısı 350’yi geçecek. 2018 itibarıyla her yıl 10’ar mağaza açmak isteyen şirketin 2020 hedefi ise 50 mağazaya ulaşmak.

Bugün İstanbul, Ankara, Bursa, Samsun, İzmit, İzmir, Adana, Mersin ve Antalya’da mağazaları bulunan Oleg Cassini’nin hedefi Anadolu’daki mağazalarının sayısını artırmanın yanı sıra mevcut mağaza başına satışı da yükseltmek.

120 binden fazla parça

Oleg Cassini CEO’su Jeff Zelenko, “Hızla olgunlaşan ve pazardaki yerini giderek sağlamlaştıran bir marka olmamız, fiyat aralıklarımızın genişlemesi ve agresif pazarlama çalışmalarımız sayesinde satışlarımızın da artmasını bekliyoruz. Bu yıl 7 bin gelinlik, 2025 bin kadar da abiye satacağımızı öngörüyoruz. 2020 yılında gelinlikte 2025 bin, abiyede ise 100 bin satış adedini aşmayı umuyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Farklı ülkelerde üretim tesisleri bulunan Oleg Cassini, Türkiye’de sattığı gelinliklerin yüzde 25’ini abiyelerin ise yüzde 40’ını iç pazardan tedarik ediyor. Jeff Zelenko, Türkiye’de üretim yapmaya da sıcak baktıklarını ve gelecekte mevcut tedarikçileriyle birlikte yatırım yapma kararı alabileceklerini belirtti.

Türkiye’nin global hedefleri doğrultusunda önemli bir nokta olduğunun altını çizen Zelenko, “Türkiye’den sonraki rotamız Kuzey Afrika, Rusya, Ukrayna ve Ortadoğu olacak” diye konuştu.

3 yılda marka bilinirliği % 68’e çıktı

Oleg Cassini’nin başarısının ardında yatan etkenlere değinen Jeff Zelenko, şöyle devam etti: “Türkiye’deki gelin adaylarının alışkanlığı gelinliklerini terziye diktirmek. Ancak biz Türkiye’de yepyeni bir konsept tanıttık. Stok sistemiyle çalıştığımız için gelin adayları mağazaya geldiğinde beğendiği gelinliğini anında alabiliyor veya gerekiyorsa tadilat süreci başlıyor. Gelinliği alması için aylarca beklemesine gerek olmuyor. Şık tasarımların yanı sıra, kaliteyi erişilebilir fiyatlarla ve pratik şekilde sunmamız nedeniyle Türk kadınlarının kalbini kazandık. 2-3 sene önce marka bilinirliğimiz yüzde 24’ken, bu rakam bugün yüzde 68’e çıktı.”
400 mağazada satılıyor
Oleg Cassini, yarım asırlık bir Amerikan markası. Gelinlik ve abiyede ABD’nin önde gelen markası olan Oleg Cassini’nin koleksiyonları dünyada 400’den fazla mağazada satılıyor. Türkiye’de Ankara, Bursa, Samsun, İzmit, İzmir, Adana, Mersin ve Antalya’da mağazaları olan markanın felsefesi müşterilerine en iyi tasarım ve kaliteyi uygun fiyatlar ile sunmak.

Haberin Devamı