Gazete Vatan Logo

Altında fiyat öngörüsü yükseldi! 5 yılın rekoru gelebilir

'Güvenli liman' olarak adlandırılan altın için Goldman Sachs, 2019 yılı öngörüsünü yükseltti. Altın iniş-çıkışlı geçen Aralık ayı sonrasında, önümüzdeki 12 ayda 5 yıllık rekoru kırabilir.

Altında fiyat öngörüsü yükseldi! 5 yılın rekoru gelebilir

Goldman Sachs bir ons altın için üç, altı ve 12 aylık öngörülerini sırasıyla 1,250 dolardan 1,325 dolara, 1,300 dolardan 1375 dolara ve 1,350 dolardan 1,425 dolara yükseltti. Böylece, altının bugünkü fiyatına göre 12 aylık dönem için yüzde 10.7 artış öngörüldü. Altın söz konusu seviyeyi beş yıldan uzun bir süredir görmedi.

Goldman Sachs ekonomisti Jeffrey Currie, Altın fiyatları, güvenli görülen varlıklara talebin artmasıyla yükselecektir. Aynı durum, merkez bankası alımları için de geçerlidir, jeopolitik gerginlikler arttıkça merkez bankaları altın piyasasına yeniden isteyecektir dedi.

Ekonomik büyümenin yavaşlaması ve Federal Reservein para politikasındaki belirsizlikler konusundaki endişeler, finansal piyasaları birkaç ay boyunca etkiledi. Riskli varlıklar, 2018'de düştü ve hisse senedi piyasaları, Büyük Buhrandan bu yana en kötü Aralık ayını yaşadı. Ancak Goldmana göre bu dönemde, altın, Aralık ayının başından bu yana yüzde 4.0ten fazla kazandırarak piyasaları geride bıraktı. SPDR Altın Hisse Senetleri (GLD) Aralık ayında yüzde 5.0 civarında kazandırdı.

Haberin Devamı

Currie, Geçtiğimiz haftalarda, Aralık ayındaki zayıf makro ekonomik veriler etkisiyle risk hassasiyetinde keskin düşüşler gördük, büyümenin yönü konusundaki endişeler ve ABD ekonomisinin daha zayıf ekonomilere doğru yaklaştığı endişelerini ortaya koydu dedi.

11 OCAK ALTIN FİYATLARI