Gazete Vatan Logo

Alternatif müzik hepimizi özgürleştiriyor

Alternatif müziğin temsilcilerinden Nilipek, yeni albümü “Döngü”yle karşımıza çıkacak. Genç isim alternatif müziğin insanı özgürleştirdiğini söylüyor.

Alternatif müzik hepimizi özgürleştiriyor

Son yıllarda Kalben’den Deniz Tekin’e, Can Kazaz’dan Gaye Su Akyol’a “üçüncü yeni” şeklinde tabir edilen genç bir jenerasyon oluştu. 29 yaşındaki Nilipek de onlardan biri. 5 farklı enstrüman çalabilen Nilipek, ilk albümü Sabah’ın ardından yeni albümü “Döngü”yle 1 Aralık’ta karşımıza çıkacak.

Genç şarkıcı, yeni albümü Döngü’nün hikayesini şöyle anlatıyor: “Kısırdöngüleri, bir yandan da o döngüden çıkma umudunu anlattım. Bunları hem yaratıyoruz, bir yandan da kurbanı oluyoruz. Dertlerimi müziğim aracılığıyla anlatmaya çalışıyorum.”

Belirli normlara uymayı tercih etmiyoruz

Yeni jenerasyon müzisyenlerin belirli normlara uymadığını ifade ediyor genç şarkıcı. Ona göre bu durumun en önemli sebebi kendilerini özgür hissetme istekleri: “Benim jenerasyonum istediği müziği yaptığı için ana akım medyada çok fazla yer bulamıyor. Alternatif müzik hepimizi özgürleştiriyor. Ne isterseniz onu yapıyorsunuz. Para pulun çok da bir şey getirmediğini düşünüyor olabilirim.”

İnsanlara ulaşma şeklimiz değişti

Artık pek çok isim son dönemde Spotify ve Youtube başta olmak üzere farklı mecralar sayesinde hayranlarıyla buluşuyor. Nilipek de bu duruma katıldığını ifade ederek şöyle konuşuyor: “Yani genelleme birazcık mecrayla ve tavırla ilgili. İnsanlara ulaşma şeklimiz çok benzer. Ana akım TV’lere itibar etmek zorunda değiliz.”

Haberin Devamı

Albüm lansmanı Babylon’da!

Nilipek, albümün lansman konseri için 28 Kasım’da Babylon’da, 2 Aralık’ta ise “Yerli Yerinde” serisinin ikincisinde Volkswagen Arena’da sahneye çıkacak.