Gazete Vatan Logo

Alkışlar Türkiye’ye

Skoda, hem satış rekoru kıracak hem de yılı ilk 10 marka arasında bitirecek. Ülkemize övgüler yağdıran Skoda Yönetim Kurulu Üyesi Eichhorn, “Türkiye, Skoda’nın bulunduğu ülkeler içinde en başarılısı” dedi

Alkışlar Türkiye’ye

Skoda, yeni model atağıyla Türkiye pazarında yine rekor kırmaya hazırlanıyor. Çek marka 2015’ten sonra bu yıl da tüm zamanların en yüksek satış grafiğini elde edecek. Skoda, 15 Temmuz başarısız darbe girişimi, döviz kurundaki sıçramalar ve jeopolitik gelişmelere rağmen 2016’da satışlarını yüzde 28 artırarak, 28 bin 500 adede yükseltecek. Marka 2014’e göre de satışlarını ikiye katlayacak. Skoda’nın 2014’te 14 bin 537 adet araç sattığını hatırlatalım. Skoda gösterdiği yüksek performansla Top 10 listesinin değişmez markalarından biri haline geldi. Çek marka, büyük bir sıçrama yaparak 2016’da ilk kez binek otomobil satışlarında ilk 10 içine girdi. Skoda, bu koltuğu 28 bin 500 adetlik satışla korumayı hedefliyor. Yüce Auto-Skoda Genel Müdürü Tolga Senyücel, son 4 yılda Skoda markası olarak 18’inci sıradan 10’uncu sıraya yükselme başarısını gösterdiklerini söyledi. Türkiye’nin başarısı Skoda’nın ana merkezinden övgü aldı. Skoda’nın yeni SUV modeli Kodiaq’ın Mallorca’daki dünya lansmanında sunum yapan Skoda Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Werner Eichhorn, Türkiye pazarından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Türkiye, Skoda’nın bulunduğu ülkeler içinde en başarılısı, tebrik ediyoruz” diyerek katılımcıları alkışlattı.

Haberin Devamı

Kodiaq Mart’ta yola çıkıyor

Skoda’nın hem yeni pazarlara hem de daha geniş müşteri kitlesine ulaşmasında kilit rol üstlenecek olan Kodiaq, Mart 2017’den itibaren ülkemizde satışa sunulacak. Kodiaq, farklı güçlerdeki 1.4 lt TSI benzinli ve 2.0 lt TDI dizel motorlarla ithal edilecek. 2017’de Kodiaq’tan yaklaşık 2 bin 400 adetlik satışa ulaşmayı hedefleyen Skoda, SUV pazarından yüzde 4-5 pazar payı almayı istiyor. Tolga Senyücel, Kodiaq’ın farklı bir ürün olduğunun altını çizerek, yepyeni marka için yepyeni bir sayfa açacağını belirtti. Senyücel, “Skoda’nın ilk büyük SUV modeli olan Kodiaq, markanın bu sınıfta hedeflediği açılımın en önemli halkası. Skoda’da yepyeni bir dönemi işaret eden Kodiaq’la, Türkiye’de de markaya yeni hayranlar katacağımıza eminiz” diye konuştu.

Haberin Devamı

ÖTV artışı dizeli vurur

Tolga Senyücel, ÖTV’deki artışın benzinli motorların payını artıracağını kaydederek 2017’de yüzde 58-60’lardaki dizel payının yüzde 50’nin altına inebileceğini söyledi. Ayrıca ÖTV düzenlemesi nedeniyle küçük ve donanım seviyeleri düşük araçların, pazarda daha fazla talep göreceğini öngördüklerini ekledi.

5 motor seçeneği

Zarif çizgilere, sportif detaylara ve güçlü bir dış görünüme sahip olan Kodiaq, keskin hatları, geniş üç boyutlu radyatör ızgarası, Çek kristal işçiliğinden esinlenilen detaylara sahip ince farlarıyla dikkat çekiyor. Kodiaq, Skoda Octavia’dan sadece 38 mm daha uzun olmasına karşın segmentinin en fazla kabin genişliğine sahip modeli olarak öne çıkıyor. 5 kişilik seçenekte 720 litrelik bagaj hacmi, arka koltuklar katlandığında 2 bin 65 litreye kadar ulaşıyor. Kodiaq’ta ikisi dizel, 1.4 lt ile 2.0 lt arasında hacimlere sahip 5 farklı motor seçeneği bulunuyor.