Gazete Vatan Logo

ALES temel soru kitapçığı ve cevap anahtarı adaylar için yayımlandı

19 Kasım 2017 Pazar günü gerçekleştirilen ALES'in kitapçıkları ve cevap anahtarı yayımlandı. Sınava giren adaylar, kimlik numaraları ve şifreleriyle ÖSYM'nin Aday İşletim Sistemi'ne girerek tüm sorulara ulaşabilecekler.

Yeni düzenlemeyle yapılan ilk sınav

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) yeni formatıyla ilk kez 19 Kasım 2017 Pazar günü yapıldı. Test sayıları azaltılan ve hem sözel hem sayısal alandaki sınavlarda I ve II ayrımı ortadan kaldırılan ALES'te soru sayısının azalmasından dolayı süre de kısaltıldı. 160 soru 180 dakika olan sınav sistemi, yeni düzenleme ile 100 soru 150 dakika olarak belirlendi. Önceki sistemde geçerlilik süresi 3 yıl olan sınavda bu süre de 5 yıla yükseltildi.

Sorulara ve cevap anaharına erişim 10 gün sürecek

Adayların yeni haliyle ilk defa girdiği ALES'te kitapçıklar ve cevap anahtarı yayımlandı. Sınava giren kişiler kimlik numaraları ve AİS şifreleriyle soruların ve cevapların tamamına 10 gün boyunca ulaşabilecekler. Fakat ÖSYM'den yazılı izin alınmadığı müddetçe sorular çoğaltılamayacak ve dağıtılamayacak.

ALES sonuçları ne zaman açıklanacak?

Geçtiğimiz yıl sınav tarihinden 1 ay sonra sonuçları açıklanan ALES'te bu yıl sonuçlar biraz daha geç açıklanacak. Verilen bilgiye göre sonuçların açıklanması 2018'i bulacak. Sonuçların 22 Ocak 2018'de açıklanması bekleniyor.

Haberin Devamı