Gazete Vatan Logo

Aldatma, hackleme, şantaj... Her şey bu hikayede!

Günümüzde sadık bir eş bulmak zor... ABD’de evliler için çöpçatanlık hizmeti veren bir internet sitesi hacklenmişti. Etik hackerlarımız siteyi kapatın demişlerdi. Teklif kabul edilmeyince hackerlar milyonlarca kullanıcının bilgilerini internete saldı.

Aldatma, hackleme, şantaj... Her şey bu hikayede!

Yaş ilerledi, evlilik baskısı arttı diye midir bilmem... Belki de algıda seçiciliktir... Çok fazla aldatma hikâyesi duyar oldum. Anne-babalarımızın huzurlu evlilikleri sanki toz bulutu oldu uçtu. Ben bu depresyonu atlatmaya çalışırken bir de teknoloji darbesi yedim. Evlilerin eşlerini aldatmaları için kurulan ve tek amacı ‘yasak ilişki’ yaşatmak olan bir internet sitesi olduğunu, geçen ay o sitenin hacklendiği haberleriyle öğrenmiştim... Hackerlar internet sitesinin kapatılmasını talep ediyordu. Site yönetimi kabul etmedi. Geçen hafta ise ‘etik’ hackerlarımız kızıp çaldıkları bilgileri internete yaydı. İşler karıştı. Yakalanan yakalanana... Gelin size hikâyeyi baştan anlatayım.

Slogan net: Hayat kısa kaçamak yaşa

Sitenin adı Ashley Madison 2001 yılında kurulmuş. Evli çiftlere odaklanarak diğer online tanışma sitelerinden ayrılmayı başarmış. Sloganları net: “Hayat kısa. Kaçamak yaşa”. Giriş sayfasına göz attım. Hâlâ her yerde ‘gizli’, ‘güvenli’, ‘güvenlik ödüllü‘ site diye etiketler var. Bir de açıklama ve taahhüt: “Kaçamak garanti paketimiz ile birlikte, mükemmel kaçamak partnerini bulacaksınız”. Başlarına gelenlere bakarsınız fazlasıyla iddialı...

Haberin Devamı

Fanteziler internete düştü

Aldatanlar, “Ya sadece aldattığım değil, fantezilerim, kredi kartı detaylarım ve tüm bilgilerim internete yayılırsa diye” korkuyor. 39 milyon kullanıcısı olan bir site. Profillerden sızan açıklamalara göre kimi ‘evde mutlu olmayan’ birini arıyor, kimi sadece ‘sıkılmış, heyecan arayan’ birini. Kanada Göçmen Ofisi’nden biri, “En büyük heyecanım telefonumun çalması ve 15 dakika sonra bir yerde buluşalım diye birinin bana randevu vermesi” diyor ve “Kapıda sürprizle karşılanmaya bayılırım” diye de ekliyor.

Hackerlar hesapların silinmemesine tepkiliymiş

Bilgisayar korsanlarının hackleme nedeni sitenin ‘dürüst’ olmaması. Siteye bir kere üye oldunuz diyelim... Sonrasında vazgeçip de hesabınızı kalıcı olarak silmek isterseniz 19 dolar (yaklaşık 55 lira) talep ediyorlar. Bu ‘kalıcı silme’ özelliğinden site sadece 2014’te 1.7 milyon dolar kazanmış. Hackerlar buna tepkili. İddialarına göre bu parayı ödesen bile bilgiler kalıcı olarak silinmiyor. Bu yüzden de hackerların hedefinde bireyler değil şirket var. Hackerlar kendilerini kanıtlamak istercesine hesabını silenlerin bilgilerini bile ortaya döktü. Sadece o da değil... Bir üyenin sitede ne kadar harcama yaptığı da internete düştü. Yani “Aşkım, profili meraktan açtım sonra hemen kapattım” diye paçayı sıyırma şansın da yok.

Haberin Devamı

Arap ülkelerinde eşcinselleri idam korkusu sardı

Uzmanlar uyarıyor haliyle. Hackerlar Robin Hoodluğa soyunmuş olsa da bu kadar verinin internete düşmesi korkunç sonuçlar doğurabilir. Kavgalar, boşanmalar hatta intiharlar... Örneğin Suudi Arabistan’dan bir eşcinsel hackerlara açık mektup yazmıştı. “Bilgilerimi yayınlarsanız idam edilebilirim” diye. Suudi bin 200 üye için zina da cezasız kalmıyor. Ama bunu fırsata çevirenler de var. Belli bir ücret karşılığında “profil aslında sahte, ben yarattım” diye olayı üstlenmeyi kabul edenler türedi. İnternette bolca ilana rastlamak mümkün. Hukuk büroları da çoktan olaya atladı. Ama kıssadan hisse. İnternette hiç bir şey gizli kalmıyor. Siz siz olun iki gün sonra başınızı ağrıtacak şeyleri online ortamlardan uzak tutun.

Haberin Devamı