Gazete Vatan Logo

'Afrin harekâtı bir zorunluluktu'

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Zeytin Dalı Harekâtı ile ilgili “Afrin harekâtı bir zorunluluktu. Afrin’den sonra Menbiç ve Fırat’ın doğusunda da gereği yapılmalıdır. Fırat’ın doğusu ve Menbiç içerideki ‘bravo ağabey’ operasyonuna kurban edilmemelidir. Buna kesinlikle müsaade etmeyeceğiz, takipçisi olacağız” dedi.

'Afrin harekâtı bir zorunluluktu'

Meral Akşener, İstanbul’da bir otelde bir araya geldiği medya temsilcilerine önemli mesajlar verdi. Akşener’in açıklamaları satır başlarıyla şöyle:

MHP’YLE BAĞ: Biz kimse ile ne hasımız, ne hısımız. Biz MHP’nin devamı değiliz. Biz CHP’nin benzeri değiliz. Biz Adalet ve Kalkınma Partisi’nin de hasmı değiliz. Biz yorulan, huzura kaçan, neşesi kaçan, sıradan insanların arasında olan asgari müştereklerin, kardeşlik, yardımlaşma, güven duygusunun ortadan kalktığı bir Türkiye’de yeniden huzuru, güveni ve kardeşlik duygusunu oluşturabilmek için bir proje ortaya koyan, ufuk, iddia ortaya siyasi partiyiz.

ERKEN SEÇİM TARİHİ: Eğer bir erken seçim olacaksa bir öngörü olarak 15 Temmuz 2018’i tarih olarak öngörüyorum. Bu konuda herhangi bir bilgim yok. Sadece bir öngörü.

SAADET PARTİSİYLE İTTİFAK: Ak Parti Genel Başkanı, Saadet Partisi’yle ittifak yapmak ister mi? Kesinlikle. Saadet Partisi yönetimi buna ‘evet’ der mi? An itibariyle sanmıyorum.