Gazete Vatan Logo

Akıllı telefonda üçlü kamera devrimi

Apple ve Samsung’un çift kameralı telefonlarına karşın Huawei, dünyanın ilk ve tek üçlü kameralı akıllı telefonu P20 Pro’yu piyasaya sürdü.

Akıllı telefonda üçlü kamera devrimi

İddialı tasarım

iPhone X ile tanıştığımız çentikli ekran tasarımını bir adım öteye taşıyan P20 Pro daha küçük bir çentikle karşımızda. Çentikli kısımda kamera dışında yüz tanıma sensörü yer alıyor.

Yüzde 82 gibi iddialı bir ekran gövde oranına sahip olan telefonda 1080 x 2240 piksel çözünürlükte ve FullView görüntü sunan 6.1 inç ekran yer alıyor. IP67 sertifikasına sahip cihaz suya ve toza karşı dayanıklı.

Kamerada devrim

Leica imzalı dünyanın ilk üçlü kamerasına sahip olan P20 Pro, akıllı telefon kamerasını yeniden tanımlıyor. Samsung ve Apple’ın Dual (çift) kameralarına Huawei’nin cevabı Triple (üçlü) kamera oldu. P20 Pro’nun arka gövdesinde yer alan üç kamera, 40 MP ana lens dışında görüntüye derinlik katan telefoto lens ve siyah beyaz renklere odaklanan monochrome lens ile en iyi görüntüyü çekmenizi sağlıyor.

Yapay zeka devrede

Yapay zekaya sahip kamera; kedi, köpek, çiçek, gökyüzü gibi 19 farklı kategoride ne çektiğinizi anlayıp renk ayarlarını otomatik yapıyor ve size en mükemmel kareyi çekmek için deklanşör düğmesine dokunmak kalıyor. Gece çekimlerinde ise görüntü sabitleme için yapay zeka devreye giriyor ve düşük ışıkla titreşimsiz net görüntüler yakalamanızı sağlıyor.

Haberin Devamı

24 MP ön kamera ise yapay zeka yardımıyla yüzünüzü 3D modelleyip selfie çekimlerini etkileyici portrelere dönüştürüyor.

5X Hybrid Zoom

Akıllı telefon kameraları fiziksel kısıtlamadan dolayı optik zoom yerine dijital zoom özelliğine sahip. Dijital zoom görüntü kalitesini düşürdüğü için genellikle hayal kırıklığı yaratır. Huawei, bu soruna Hybrid Zoom ile çözüm bulmuş. Leica zoom objektif sistemi uzaktaki nesnelerde minimum kayıpla en iyi görüntüyü almanızı sağlıyor.

Saniyede 960 kare!

Super Slow Motion video modu saniyede 960 kare kaydediyor. Bu çekim modunu kullanarak birbirinden eğlenceli videolar çekebilirsiniz. 4D Predictive Focus, ise hareketli bir nesneyi algılayıp sabitmişcesine net kareler yakalamanızı sağlıyor. Ses kısma düğmesine iki kez basarak 0.3 saniyede telefon ekranı kilitli bile olsa fotoğraf çekebiliyorsunuz.

Haberin Devamı

Şarjı unutturan pil

Bir günü tamamlamakta zorlanan akıllı telefonlara inat P20 Pro neredeyse 2 güne varan kullanım süresi sunuyor. Piyasadaki en popüler telefonlardan iPhone X, 2716 mAh pil kapasitesine sahipken P20 Pro 4000 mAh pil kapasitesi ile yoğun kullanımlar için ideal.

Çıtayı yükselten telefon

Huawei P20 Pro

Akıllı telefon pazarında yaşanan yoğun rekabet birbirinden iddialı modellerin tüketicilerle buluşmasına olanak sağlıyor. Bunun son örneği Huawei P20 Pro oldu. Çin merkezli Huawei 2018’nin amiral gemisi modeli P20 Pro, dünyada bir ilk olan üçlü kamerası ile rakiplerine meydan okuyor.

Üst seviye performans

Yerleşik yapay zekaya sahip telefonun performansını üst seviyede tutabilmek için geliştirilen Kirin 970, Huawei’nin geliştirdiği çipsetler arasında en güçlü olanı.