Gazete Vatan Logo

AK Partili isimden CHP liderine: Çamur adam...

Elitaş, Kılıçdaroğlu için "Maalesef sürekli herkese çamur bulaştırma gayreti içinde" ifadelerini kullandı

AK Partili isimden CHP liderine: Çamur adam...

Eski Ekonomi Bakanı ve AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıkladığı ‘Man Adası’ belgeleri ile ilgili, "Bundan önce elinde çamurla dolaşan Kılıçdaroğlu, 'Çamurdan adam' modeline girmiş. Maalesef sürekli herkese çamur bulaştırma gayreti içinde. Çamur atmayı sürdürüyor. Çamur adam oluyor" dedi.

Elitaş, Kayseri'de katıldığı toplantıda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Man Adası' ile ilgili ortaya koyduğu belgelere değindi. Elitaş, Kemal Kılıçdaroğlu'nun partisinin grup toplantısında elinde salladığı ve parti sözcüsünün açıkladığı kağıtların bir ticari şirketin ana sözleşmelerinin örnekleri olduğunu anlattı. Elitaş, şöyle dedi:

"Ne derece doğru olduğu belli değil. Noter tasdikli ıslak imzaları var mıdır? Tam bilmiyorum ama tamamen bir itibar suikastı, çamur siyasetinden başka bir şey değildir. Bundan önce elinde çamurla dolaşan Kılıçdaroğlu, 'Çamurdan adam' modeline girmiş. Maalesef sürekli herkese çamur bulaştırma gayreti içinde. Gösterdiği kağıt parçası Cumhurbaşkanlarımızın yakınlarının yurt dışına para transfer ettiğiyle ilgili. Halbuki açıkladıkları kağıt parçalarıyla anlıyoruz ki, yurt dışından gelen hatta yurt içinde iki bankanın birbirine döviz transferlerinin numaralarını okuyarak, büyük bir hata ve yanılgıya akıl tutulmasıyla karşı karşıya kalmış Kılıçdaroğlu'nu gördük. Muhataplar derhal mahkemeye verdi. Savcılığa suç duyurusunda bulundular. İnternetten o belgeyi açıklayacağız diye indirdikleri kağıt parçalarını kamuoyu ile paylaşma mecburiyetinde bulundular. Bu iddialar zaten daha önce internette yayınlanmış, algı operasyonu ortaya çıkarılmış en son da geçtiğimiz Mayıs ayında güncellenmiş yayınlardır. Aslı astarı olmayan, internette FETÖ terör örgütü tarafından yayınlanmış o bilgileri bugün ABD'de Türkiye aleyhine açılmış bir dava görüşülürken, Kılıçdaroğlu'nun FETÖ örgütünün taşeronu olarak kullanılması ana muhalefet partisi adına üzücü bir hadisedir. CHP adına kötü bir hadise. Ülkem adına üzüntü duyuyorum. Mayıs 2017'de internette yayınlanan belgelerin nerelere uzandığına baktığınızda tamamen FETÖ ile irtibatlıdır. Kılıçdaroğlu şuan FETÖ'nün elemanı gibi gayret göstermekte, ana muhalefet değil, ihanetin en başında olan muhalefet partisi düşmektedir. Ben sağduyulu CHP'lilere ihanet noktasına giden Kılıçdaroğlu'nu havale ediyorum. Umarım yakın bir zamanda kendine gelir."

Haberin Devamı