Gazete Vatan Logo

AK Parti uyardı! 'Aman dikkat anketçiler...'

AK Parti'nin Ar-Ge’den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, yerel seçimler öncesinde yaptıkları anket çalışmalarını anlatırken, “Sahada adımızı kullanan sahte anketçiler var” dedi.

AK Parti uyardı! 'Aman dikkat anketçiler...'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, yerel seçimler öncesinde anket çalışması yaptırdıklarını ancak sahada AK Parti'nin adını kullanan sahte anketçiler dolaştığını söyledi.

Yerel seçim anketlerinde kararsız seçmenin yüzde 20 civarında olduğunu belirten Hamza Dağ, İstanbul ve Ankara için partilerinin bir riski olmadığını söyledi. Dağ’a göre, HDP’nin doğu ve güneydoğu bölgelerinde oy kaybı olacak.

EKONOMİ BİRİNCİ SORUN ÇIKTI... Dağ, seçim anketleriyle ilgili konuşurken ekonominin seçimi etkilediğini söyledi ve şu ifadeleri kullandı: "Ekonomi sorunlar noktasında şu an birinci sırada. Ama çok eskilerden beri ekonomi birinci sırada yer alırdı. Terör bu sıralamaların içerisinde 5’inci sıralara geriledi. Ekonomi, eğitim, işsizlik, terör, bu sorunlar her zaman oluyor sadece yerleri değişiyor.

ANKET MANİPÜLASYONLARI OLUYOR... "Sahada anket manipülasyonları oluyor. Adımızı kullanan sahte anketçiler çıkıyor. Özellikle küçük ilçelere kendi çalıştığımız arkadaşlarımızı gönderiyoruz ve yüz yüze anketler yaptırıyoruz. Bizim arkadaşlarımız orada olduğu sürece anketleri manipüle etme şansları kalmıyor."

Haberin Devamı

ÜÇ FARKLI ANKET YÖNTEMİ... "Farklı üç anket yöntemi uyguluyoruz. İllerde ilçelerde tebdili kıyafetle yüz yüze seçmenle konuşup bize yaptıkları çalışmayı 2-3 sayfa rapor halinde sunuyorlar. Seçmene ‘SMS’ yöntemiyle kimi başkan görmek istediklerini soruyoruz. Üçüncü yöntem ise seçmeni doğrudan telefonla arayıp dinliyoruz.”

Kaynak: Hürriyet