Gazete Vatan Logo

AFAD ekiplerinin bulmak için alarma geçtiği çifte ulaşıldı

Sinop'ta ormanlık alana mantar toplamak için giden Ayten ve Fevzi Başar çifti kayboldu. 115'i arayan çift yardım istedi. Fevzi ve Ayten Başar çiftine, araçlarını bıraktıkları bölgeye 10 kilometre uzaklıktaki ormanlık alanda ulaşıldı

AFAD ekiplerinin bulmak için alarma geçtiği çifte ulaşıldı

Sinop'un Boyabat ilçesinde yaşayan ikisi de 69 yaşında olan Ayten ve Fevzi Başar çifti mantar toplamak için kent merkezindeki Akliman mevkiine geldi. Buradaki ormanlık alanda mantar toplamaya başlayan çift, yollarını kaybettklerini fark etti. Ormanda kaybolan çift yollarını bulamayınca saat 18.00 sıralarında 155'i arayarak yardım istedi. Bulundukları bölgeyi tarif etmekte güçlük çeken çiftin yerinin tespit edilmesi için bölgeye İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), polis ve jandarma ekipleri geldi.

Ekipler ilk olarak çiftin bölgeye geldiği 06 AF 8755 plakalı otomobile ulaştı. Cep telefonu ile çift ile sürekli irtibat kuran ekipler bölgeyi karış karış aramaya başladı. Arama kurtarma çalışmasına Sinop Offroad Kulübü üyeleri de katıldı. Çiftin bulunması için başlatılan arama, kurtarma çalışmasının devam ettiği belirtildi.

7 SAAT SONRA ULAŞILDI
Yaklaşık 7 saat süren ve jandarma arama kurtarma köpeği "Halka"' ile Sinop Off-Road Kulübü üyelerinin de katıldığı arama çalışmaları sonucunda, Fevzi ve Ayten Başar çiftine, araçlarını bıraktıkları bölgeye 10 kilometre uzaklıktaki ormanlık alanda ulaşıldı.
Sağlık ekiplerince Sinop Atatürk Devlet Hastanesine kaldırılan çiftin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Haberin Devamı