Gazete Vatan Logo

Af bütün teklifler gibi işlem görecek

TBMM Başkanı Binali Yıldırım, MHP’nin af teklifiyle ilgili olarak, “Partimin af konusundaki düşüncesini biliyorsunuz” derken, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunulan bütün kanun teklifleri nasıl işlem görüyorsa MHP’nin af teklifinin de aynı şekilde işlem göreceğini bildirdi.

Af bütün teklifler gibi işlem görecek

Yıldırım, Özbekistan’ın başkenti Taşkent’e hareketinden önce, Esenboğa Havalimanı’nda basın açıklaması yaptı ve gazetecilerin sorularını yanıtladı. TBMM Başkanı olarak Özbekistan’a ilk resmi ziyaretini yapacağını belirten Yıldırım, Özbekistan Başbakanı Abdulla Aripov ve Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev’la da görüşeceklerini aktardı. Özbekistan’ın hızlı geliştiğini ve çok ciddi yatırım potansiyelinin bulunduğunu belirten Yıldırım, “Ziyaret esnasında TİKA’nın 4 milyon doları bulan mobil ambulans ve mobil hizmet araçlarının da teslimatını yapacağız” ifadelerini kullandı.

Yeni dönem 1 Ekim’de

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Yıldırım, “MHP af teklifiyle ilgili detayları açıkladı ve TBMM’ye sunulacak. Takvim nasıl olacak ve sizin bakışınız nedir?” şeklindeki soru üzerine, “Ben TBMM Başkanı olmadan partimin af konusundaki düşüncesini biliyorsunuz.. Görüşlerim bende mahfuzdur ancak bundan sonra bütün grupların vereceği teklifler Meclis içerisinde değerlendirilecek, müzakereleri yapılacak ve sonuç tahakkuk edecektir” dedi. Yıldırım, teklifin sunulmasından sonraki süreçle ilgili de, “Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunulan bütün kanun teklifleri nasıl işlem görüyorsa, bu da aynı şekilde işlem görecek. Tabii ki daha teklif sunulmadığı için detaylarını takdir edersiniz ben açıklamaya mezun değilim. Parti yetkilileri bu konuda kamuoyuna gerekli bilgileri de vermiş bulunuyor” dedi.

Haberin Devamı

Yeni dönem Meclis çalışmalarının 1 Ekim itibarıyla başlayacağını anımsatan Yıldırım, “Yeni dönemde Meclisin önünde, milletimizin ihtiyaçları bakımından önemli konular olacağı aşikardır” diye konuştu. Yıldırım bir soru üzerine “Enis Berberoğlu, serbest kalmıştır, tahliye edilmiştir, bu önemlidirr, tahliye edilmiştir, bu önemlidir” dedi, daha sonra Özbekistan’a hareket etti.

Yaralıların yardımına Yıldırım gibi koştu...

TBMM Başkanı Binali Yıldırım, güzergahında meydana gelen trafik kazasını görünce konvoyunu durdurarak yanına gittiği yaralılara “geçmiş olsun” dileğinde bulundu. TBMM Başkanlığı’ndan paylaşılan görüntülere göre Yıldırım, Özbekistan’a resmi ziyarette bulunmak üzere konutundan Esenboğa Havalimanı’na gidişi sırasında Pursaklar ilçesi Şehit Ömer Halisdemir Bulvarı’nda yaşanan trafik kazasını gördü. Yıldırım, biri polis 2 kişinin yaralandığı kazada, makam aracını durdurarak kazazedelerin yanına gitti. Bu sırada yaralılara ilk müdahaleyi Yıldırım’ın doktoru ve TBMM sağlık görevlileri yaptı. Yaralılarla yakından ilgilenen Yıldırım, kendilerine “geçmiş olsun” dileğinde bulundu. Binali Yıldırım, kazaya ilişkin yetkililerden bilgi aldıktan sonra makam aracına binerek olay yerinden ayrıldı.

Haberin Devamı