Gazete Vatan Logo

Abi kardeş rekabeti

Dacia yenilenen Duster’la gözünü SUV sınıfında liderliğe çevirdi. Marka Renault-Nissan İttifakı’nın bir başka SUV modeli Qashqai ile yarışacak.

Abi kardeş rekabeti

Dünyanın 1 numarası unvanını alan Renault-Nissan-Mitsubishi İttifakı’nın 2 güçlü SUV modeli Qashqai ile Duster, Türkiye’de amansız bir yarışa hazırlanıyor. Baştan aşağıya yenilenen Dacia Duster, 10 yıldır SUV segmentinde liderliğini sürdüren Nissan Qashqai’ye meydan okuyacak.

Dacia, yenilenen ve yüksek donanım düzeyine kavuşan Duster’la hedeflerini yükseltti. Şirket 2018’de 20 bin adedin üzerinde Duster satarak SUV sınıfında liderliğe ulaşmayı planlıyor. Hatta Dacia iddiasını bir adım daha ileriye taşıyor. Şirket merkezden 30 bin adet Duster alınması halinde bu miktarı da satabileceğini savunuyor.

Dacia, 2017’de 16 bin 970 adet Duster satarken, segment lideri Nissan 19 bin 771 adet Qashqai satışı gerçekleştirmişti. Renault Mais Genel Müdürü Berk Çağdaş, “Yeni Duster’ı yine Türkiye’nin en uygun fiyatlı SUV’u olarak pazara sunuyoruz. Yeni Duster ile 2018’de hedef kitlemizi genişletmeyi, pazar payımızı artırmayı ve segment liderliğini hedefliyoruz” dedi.

6’ncı sıraya çıktı

2017’nin Dacia için çok başarılı sonuçlar elde ettiği bir yıl olduğunun altını çizen Çağdaş, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

“Duster EDC ile otomatik vites pazarına iddialı bir giriş yaptık ve diğer modellerin de olumlu katkısıyla yüzde 5.1 pazar payı elde ettik. 48 bin 370 adetlik satışla marka sıralamasında 2 sıra yükselerek 6’ncılığa çıktık. Bu performans, pazar payı ve marka sıralaması anlamında çifte rekoru ifade ediyor. Amiral gemimiz Duster, markaya Türkiye’de son 5 yılın 4x4 lideri unvanını kazandırdı.”

Yeni Duster çıtayı yükseltti

Yeni Dacia Duster, 1 Mart’ta satışa çıkacak. Araç yüksek konfor ve güvenlik ekipmanlarıyla öne çıkıyor. Otomatik klima, otomatik yanan farlar, 360 derece kamera, perde hava yastıkları, elektrik takviyeli direksiyon, Kör Nokta Uyarı Sistemi, bel destek ayarlı yeni koltuklar ve Yokuş İniş Destek Sistemi Duster’da sunulan yenilikler arasında. Duster Türkiye’de 2 benzinli ve 2 dizel olmak üzere 4 motor seçeneği ile satılacak: 1.6 SCe 115 beygir, 1.2 TCe 125 beygir, 1.5 dCi 90 beygir ve 1.5 dCi
110 beygir EDC. Duster’ın fiyatı 70 bin 900 TL’den başlıyor.

Haberin Devamı