Gazete Vatan Logo

ABD’nin silahlarıyla Kilis’i vurdular!

Çavuşoğlu, Paris’te ABD’li mevkidaşı Tillerson’a “Sizin PKK/PYD’ye verdiğiniz silahlarla Kilis’i vurdular” dedi. Tillerson, YPG’ye bir oluşum için destek vermediklerini yineledi...

ABD’nin silahlarıyla Kilis’i vurdular!

Dişişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian’ın ev sahipliğinde düzenlenecek ‘Kimyasal Silah Kullanımının Cezasız Kalmaması İçin Uluslararası Ortaklık’ konulu Dışişleri Bakanları Toplantısı’na katılmak üzere gittiği Paris’te ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson’la bir araya geldi.

Tillerson, silahların farkında

Çavuşoğlu, Tillerson ile yaptığı görüşmenin ardından Paris Büyükelçiliği’nde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Tillerson ile daha çok Suriye’yi konuştuklarını belirten Çavuşoğlu, şunları söyledi: İkili görüşmede daha çok Suriye’yi konuştuk. YPG’ye verilen destekteki rahatsızlığımızı ilettim. Kendisine YPG’nin ülkemize Kilis’e, Reyhanlı’ya attığı roketlerle şehitlerimiz olduğunu söyledik. YPG’ye verdiğiniz silahlar bize her tarafta, Afrin’de de tehdit olarak kullanılıyor. YPG de PKK da bu silahları kullanıyor. Bu konuda ciddi adımlar atmamız lazım. Bu endişeler gitsin ama Türkiye’yi tehdit edecek adımlardan herkesin uzak durması lazım. Bunların farkında olduğunu ve YPG’ye askeri ve siyasi bir oluşum için destek vermediklerini söyledi.”

Haberin Devamı

‘Trump bugün Erdoğan ile görüşecek’

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Paris’te ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson’la yaptığı görüşmenin ardından sürpriz bir açıklama daha yaptı. Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump’ın yarın (bugün) telefonda görüşeceğini belirterek “Sayın Trump, Cumhurbaşkanımız ile görüşmek istiyor. Saati de belli oldu” dedi.