Gazete Vatan Logo

ABD Konsolosluğu'na siyah çelenk

Saadet Partisi (SP) Adana İl Örgütü üyeleri, İsrail'in Lübnan'a ve Filistin'e yaptığı saldırıları protesto için ABD'nin Adana Konsolosluğu'na siyah çelenk bıraktı. Protesto eyleminde konuşan SP İl Başkanı Sıtkı Cengil, Türkiye'de yaşayan herkesi ABD ve İsrail mallarını boykot etmeye çağırdı

Geniş güvenlik önlemi alınan konsolosluk önünde toplanan yaklaşık 300 SP'li, ABD ve İsrail aleyhinde, 'Hamas'a selam, direnişe devam', 'Muhammed'in ordusu, kafirlerin korkusu', 'Filistin kanımız, feda olsun canımız' diye slogan attı.

Çarşaflı kadınların da katıldığı eylemde konuşan Cengil, Hizbullah'ın, Lübnan'da dünyadaki Müslümanların onuru için savaştığını belirtti. Cengil, "Kurtuluş Savaşı'nda bizim yaptığımızı, şimdi Hizbullah Lübnan'da yapıyor. Siyonizm tehlikesi iyice kapımıza geldi. Saltanatı ile vicdanı arasında kalanlar seçim yapmak zorundalar. Saltanatı seçen bölge yöneticilerine, ezdikleri halktan, dur diyecek delikanlılar çıkacaktır" dedi.

Türkiye'nin İsrail Büyükelçisi'ni hemen çekmesi gerektiğini savunan Cengil, ABD ve İsrail yöneticilerinin de bir an önce savaş suçluları mahkemesinde yargılanması gerektiğini söyledi. Yapılan açıklamaların ardından, partililer, Konsolosluk kapısına siyah çelenk bırakıp dağıldı.