Gazete Vatan Logo

ABD haydut devlet oldu

Bahçeli, “Vahşi batıda bir avuç dolar için adam vuranlar, şimdilerde bir papaz için yeri göğü inleterek haydut devlet seviyesine gerilemeye başlamışlardır. Türkiye döviz üzerinden kundaklanmak istenmektedir. Buna sessiz kalamayız” dedi

ABD haydut devlet oldu

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dün parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendirdi. Türk iki bakana yaptırım kararı alan ABD’ye sert çıkan Bahçeli, şunları söyledi: ABD kaynaklı husumet ablukasıyla karşı karşıya olduğumuzu net olarak görüyoruz. Döviz kurlarının ardına gizlenip, ülkemize kin ve nefret saçan mihrakların karanlık senaryolarına şahit oluyoruz. Yaşadıklarımız her yönden ibretliktir. 15 Temmuz FETÖ darbe teşebbüsünün ekonomik ayağını tamamlamak amacıyla harekete geçen odaklar spekülasyon silahını çekmişlerdir. Türkiye kur üzerinden kurcalanmak, döviz üzerinden kundaklanmak istenmektedir. Buna sessiz kalamayız, tepkisiz duramayız.

Skandal şahıs var

Türkiye ile ABD arasında kurulan ortaklık ve ittifakın mazisinin eskiye dayandığını belirten Bahçeli, şöyle devam etti: ABD’nin Başkanlık koltuğunda hali hazırda skandal ve saldırgan bir şahıs oturmaktadır. Hiçbir kuralı takmamaktadır. Başına buyruktur, dayatmacıdır, kabadır, kontrolsüzdür. Hezeyandan hezeyana koşmakta müttefikliği çiviye asmaktadır. “Türkiye olağandışı bir saldırı altındadır” diyen MHP lideri şunları vurguladı: Trump, evangelist bir papazın peşine düşmüştür. Bu papaz ki şaibelidir. PKK ve FETÖ ile bağlantıları sübut bulmuş bir şahıs ve suçludur. Eğer Pensilvanya’daki hain ülkemize iade edilirse, papazın teslimi de gündeme gelecektir. Vahşi batıda bir avuç dolar için adam vuranlar, şimdilerde bir papaz için yeri göğü inleterek haydut devlet seviyesine gerilemeye başlamışlardır. Ülkemizin bağımsız politikalar izlemesinden oldukça rahatsızdır. Biz kur ile kurulmadık, dövizle devrilmeyiz. Finans oligarşisinin çürük azı dişlerini teker teker söker, sahiplerinin avucuna bırakırız. Ortada bir kriz yoktur, sadece saldırı vardır, düşmanlık had safhadadır.

Haberin Devamı