Gazete Vatan Logo

ABD'de ensest evlilik tartışması...

Geçtiğimiz günlerde ABD yüksek mahkemelerinin kararıyla bütün eyaletlerde eşcinsel evliliğin önü açılmıştı. Bu gelişmenin ardından "Aşk kazanır" söylemi giderek kuvvetlenirken, ABD'de bu sefer de ensest aşklar tartışması başladı!

ABD'de ensest evlilik tartışması...

Özellikle sosyal medyada eşcinsel evliliklerin önünün açılması büyük bir ilgiyle karşılanmıştı. Profil fotoğrafları değiştirildi, destek ve tebrik mesajları yağdı. #LoveWins hastagi hemen herkes tarafından kullanıldı ve temelde birbirini seven iki insanın evlenmesi önünde herhangi bir engel olmaması gerektiği fikri üzerinde uzlaşıldı.

Ancak en son ortaya çıkan bir tartışma konusu, aşk kazanır söylemi üzerinde düşündürdü. ABD , Orlando'dan bir kadının sosyal medya üzerinden yaptığı çıkış şu sıralarda ABD'de en çok tartışılan konu oldu. Ensest birlikteliklerin yasallığı, sosyal medyada giderek güçlenen bir şekilde dillendirilmeye başladı. Twitter'da Kelsey adını kullanan genç kadın şu sözlerle dikkat çekti; "Eşcinsel evlilik neden yasal bilmiyorum ama benim amcamla aşk yaşamam yargılanıyor. Sadece Tanrı yargılayabilir." Bu paylaşımdan sonra genç kadına #LoveWins temalı destek mesajları yağarken, büyük bir kesim de ensest ilişkiyle eşcinsel ilişkinin aynı kefeye konulmamasında hemfikir. Ancak tartışmanın büyümesi ve medyaya taşınması gelecek yıllarda ABD mahkemelerini ensest ilişkiler konusunda bir karar almaya itebilir. (Radikal)

Haberin Devamı