Gazete Vatan Logo

ABD Başkonsolosluğu görevlisinin kızı ve eşi serbest

ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu görevlisi N.M.C'nin gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen eşi ve kızının adli kontrolle serbest bırakılmasına karar verildi

ABD Başkonsolosluğu görevlisinin kızı ve eşi serbest

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında ifadeye çağırılan ancak gelmeyen ABD İstanbul Başkonsolosluğu çalışanı N.M.C'nin gözaltındaki eşi S.C. ve kızı K.İ.C. emniyetteki işlemlerinin ardından Çağlayan’da ki İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edildiler. Savcılığa çıkarılan anne kız ifadelerinin ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldılar.

İfadeye çağırılmıştı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ABD Konsolosluk çalışanı Metin Topuz’un FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanmasının ardından Topuz’un verdiği ifade doğrultusunda ABD konsolosluk çalışanı N.M.C’yi de savcılığa ifadeye çağırmıştı. [19:23, 16.10.2017] Gazete Cihat: Başsavcılık 9 Ekim’de yaptığı açıklamada "Diplomatik bağışıklığı' bulunmayan ABD İstanbul Başkonsolosluğu çalışanı N.M.C. ifadesi için Cumhuriyet Başsavcılığımıza davet edilmiştir" denilmişti. Öte yandan, N.M.C’nin eşi S.C. ve kızı K.İ.C için de gözaltı kararı verilmiş ve Amasya’da yakalanarak İstanbul’a getirilmişti.