Gazete Vatan Logo

Ogün Samast'ı azmettirmekle suçlanan Elazığlı Erhan T.'nin ailesi şokta

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrank Dink'in öldürülmesinin ardından azmettirici olduğu iddiasıyla Trabzon'da gözaltına alınan üniversite öğrencisi Erhan T.'nin Elazığ'da yaşayan ailesi büyük şok yaşıyor

Baba Ali Rıza T., oğluyla en son 10 gün telefonla görüştüğünü belirterek, "Ne olduğunu bilmiyorum, Benim istediğim devlet bu çocuklara sahip çıksın. Oğlum çok uysal ve efendi biridir. Ancak üniversite ne yaptığını bilmiyorum. ne olduysa orada oldu" dedi.

Hrant Dink'in katil zanlısı Ogün Samast'ı azmettirdiği iddia edilen Yasin Hayal'in ardından gözaltına alınıp İstanbul'a götürülen Karadeniz Teknik Üniversitesi İktisat Fakültesi son sınıf öğrencisi 26 yaşındaki Erhan T.'nin Elazığ'daki ailesi endişeli. Erhan T.'nin Elazığ'da yaşayan 3 çocuk babası 57 yaşındaki emekli işçi babası Ali Rıza T., oğlunun cinayetle ilgili gözaltına alındığını dün akşam öğrendiğini söyledi. Oğlu ile en son 10 gün önce görüştüğünü belirten baba T., olayı duyduktan sonra perişan olduğunu söyledi. Baba T., "Böyle bir şeyi kesinlikle tasvip etmiyorum. Ben çocuğumu ne zorluklarla okuması için okula gönderdim. Benim oğlum çok uysal çok efendi bir insandı. Fakat üniversite okuduğu yılları bilmiyorum, ne olduysa orada oldu. Burada oğlum hakkında kimse en ufak olumsuz bir şey söylemez. Ben o insanları başsağlığı diliyorum. Bu memlekette herkesin yaşama hakkı var. Ermeni olsun Hıristiyan olsun kim olursa olsun bu topraklarda doğmuşsa yaşama hakları vardır" dedi.

BU TOPRAKLARDA DOĞMUŞSA YAŞAMA HAKI VAR
Aslen Erzurumlu olduklarını söyleyen Ali Rıza T., ailesinin Sarıkamış, Çanakkale'de şehit verdiğini belirterek, "Ama bu insana bu yapılmamalıydı. Ailece çok üzgünüzü. Hrank Dink'in ailesine başsağlığı diliyorum.Tasvip edilecek bir olay değil Burası Türkiye Cumhuriyeti, burada Ermeni, Hıristiyan, Türkü, Kürtü, Alevisi bu topraklar üzerinde doğmuşsa yaşama hakkı var. Ben senin yaşama hakkını ne diye gasp edeyim. Devlet de bu çocukları yakmasın, bunlara bir çözüm bulsun, yazık ben bunu okutmak için 5 yıl dağda taşta çalıştım. Yakmasınlar bu çocuklarımızı, devlet sahip çıksın. Bu topraklar üstünde doğan herkesin de yaşama hakkı var. Ermenidir, Yahudidir diye gidip onu gasp edecek hakkım yok. Benim oğlum bir tanısanız burada çok mütevaziydi, 4-5 dil biliyordu 5 yıldır üniversitede okuyordu" dedi.

Trabzon'a hiç gitmediğini oğlunun oradaki yaşamı hakkında hiç bir bilgisi olmadığını belirten Ali Rıza T., Yasin Hayal'i tanıyıp tanımadığını bilmediğin söyledi. Oğlunun Elazığ'da yaşadığı dönemde hiç bir siyasi partiyle ilişkisi olmadığını söyleyen baba T., "Eğer orada olmuşsa bunu bilemiyorum. Ben bu çocuklara devletin sahip çıkmasını istiyorum" diye konuştu.

Haberin Devamı