Gazete Vatan Logo

Yimpaş yöneticileri hakim karşısında

Yargıtay'ın Yimpaş yöneticileri aleyhine usulden bozduğu dava ertelendi

MERKEZİ Yozgat'ta bulunan ve Almanya'da Interpol tarafından difüzyonla aranan Yimpaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Uyar'ın da aralarında bulunduğu yöneticilik yapan 12 kişi hakkında Sermaye Piyasası Kurulu'nca (SPK) açılan ve Yargıtay'ın Yimpaş yöneticileri aleyhine usulden bozduğu davanın duruşmasına Yozgat'ta devam edildi.

Yozgat Asliye Ceza Mahkemesi'nde, Hakim Ali Ertan başkanlığında Cumhuriyet Savcısı Osman Kodal'ın da hazır bulunduğu davanın bugün yapılan ikinci duruşmasında, Yimpaş Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Uyar ile davanın açıldığı dönemde yönetim kurulu üyesi olan 11 kişiyi, 2 avukat temsil etti.

SPK, Yimpaş yöneticileri hakkında `SPK'ya muhalefet ve şirketler arası usulsüz senet transferi' yaptıkları gerekçesiyle suç duyurusunda bulunmuş, yerel mahkemenin şirket yöneticileri lehinde verdiği karara itiraz etmişti. Yargıtay'ın yerel mahkemenin kararını Yimpaş aleyhine bozmasının ardından davanın yeniden görülmesi kararlaştırılmıştı.

Yimpaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Uyar ile birlikte 12 şirket yöneticisi hakkındaki davaya sanıkların hiçbiri katılmadı. Yerel mahkemenin beraat kararı verdiği ve SPK tarafından temyiz yoluna gidilen dava, Yargıtay 7'nci Ceza Dairesi tarafından usulden bozularak yeniden görülmek üzere Yozgat'a gönderildi.

Yargıtay, dava dosyasında sanıklardan bazılarının ifadelerinin eksik olduğu gerekçesiyle bozduğu karar üzerine, dava yeniden görülmeye başlandı ve ilk duruşma 14 Kasım 2006'da yapılmıştı. Yozgat 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasında, sanık ifadelerinin tamamlanması için mahkeme, Yozgat Cumhuriyet eski Başsavcısı ve Yimpaş yönetiminde yer alan Reşat Petek ile yönetim kurulu üyesi Salih Metin Yücel hakkında yakalama emri çıkarılarak, ifadelerinin alınması istenmişti.

Bugün yapılan ikinci duruşmada ise mazeret bildiren SPK avukatı Aynur Konuralp katılmazken, 12 Yimpaş yöneticisini ise avukatları Ruhi Bacanlı ile Süleyman Yılmaz savundu. Mahkeme heyeti, eksik evrakın tamamlanması için duruşmayı 6 Mart 2007 tarihine erteledi.

Haberin Devamı