Gazete Vatan Logo

Türk-Yunan savaşı kızıştı

Türkler, Yunanlılar’ın YouTube’a koyduğu Atatürk’e hakaret eden videoya tepki yağdırdı. YouTube yönetimine, videonun yayından kaldırılması talebiyle 160 bini aşkın e-posta gönderildi.

Dünyanın en büyük video paylaşım sitesi YouTube’ta, Türkler ve Yunanlılar arasında başlayan sanal savaş doruk noktasına ulaştı... Sitenin Türk ve Yuna1n kullanıcıları arasındaki gerilim, Yunanlı pilotların Ege üzerinde Türk F-16 jetinin düşmesi görüntüsünü siteye koymasıyla başladı. Bu videoya tepki olarak Türkiye’den 5 Ocak 2007’de siteye 3 dakika 48 saniyelik “Akademik çalışmalar biseksüelliğin eski Yunanlılar’la başladığını gösteriyor” başlıklı video eklendi. Yunanlılar misilleme olarak daha ağır bir yol tercih etti.

Ata’ya hakaret çıldırttı
3 Mart tarihinde ’Stavraetos’ kullanıcı adlı bir Yunanlı animasyon yoluyla Atatürk’e ağır hakaret edilen 33 saniyelik görüntüyü YouTube’a koydu. Video 24 saat içinde 12 bin kişi tarafından izlendi. Dün bu rakam 482 bin sınırını aştı. Öfkeli 2.113 Türk kullanıcı, videonun yorum köşesinde Yunanlılar’a ağır küfürler yağdırdı. 129 kullanıcı Atatürk videosuna, kendi videolarını çekerek yanıt verdi. Sitenin arama bölümüne “Ataturk” ifadesinin yazılmasıyla erkana gelen görüntü, her gün 100 milyon videonun yayınlandığı YouTube’ta günün en çok izlenen videosu oldu.

’Bir an önce kaldırılsın’
YouTube yönetimine, videonun yayından kaldırılması talebiyle 160 bini aşkın e-posta gönderildi. “www.youtube.com/contact” adresine gönderilen protesto mektubunda “Yayınlamakta olduğunuz bu videolar Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu olan Mustafa Kemal Atatürk’e ağır hakaret ve küfürler içermektedir. Ayrıca Türk milleti ciddi bir şekilde aşağılamaktadır. Bu nedenle sizi kınıyor ve videoların bir an evvel yayından kaldırılmasını istiyoruz.” çağrısı yapıldı. Ancak Yunanlılar ve Türkler arasında gerilimi artırmasına rağmen YouTube yönetimi, videoyu kaldırmak için her hangi bir girişimde bulunmadı.

Haberin Devamı