Gazete Vatan Logo

Cehalet 12 yaşındaki çocuğu sigara tiryakisi yaptı

Adapazarı'nde yaşayan epilepsi (sara) hastası 12 yaşındaki S.A., tedavi gördüğü hastanede bir hasta yakınının "Sigara içerse bir şeyi kalmaz" şeklindeki açıklaması üzerine içmeye başladığı sigaranın tiryakisi oldu

Serdivan Arabacıalanı Prefabrikleri'nde oturan 4 çocuk annesi Neriman A., Zübeyde Hanım İlköğretim Okulu 6'ncı sınıf öğrencisi olan en büyük çocuğu S.A.'nın 3 ay önce rahatsızlandığını, Sakarya Doğum ve Çocuk Bakımevi'ne kaldırdıklarını anlattı. Kızına burada sara teşhisi konulduğunu belirten Neriman A., "Hastanedeki teravi sırasında bir hasta yakını bize sara hastalığının tedavisinin ancak sigara içmek olduğunu söyledi. Bunun üzerine kızıma her gün bir tane sigara vermeye başladık. Daha sonra bir- iki derken tiryaki oldu. Şimdi sigara içmeden duramayor" dedi.

Kızının 3 ay içinde sigara tiryakisi olduğunu, şimdi de bırakması için ellerinden geleni yaptıklarını anlatan Neriman A. şunları söyledi:

"Bir cahillik yaptık, sigara içirdik. Çok pişmanız. Şimdi bırakmasını istiyoruz ancak, kızım bırakamıyor. Sigara içmediği gün kendini iyi hissetmiyor. Kızımın tedavi olmasını istiyorum."

Okuldaki öğretmenlerininin sigara içtiğini bildiğini söyleyen S.A. "İçmesem kendimi iyi hissetmiyorum. Aslında ben de içmek istemiyorum. Çünkü içince öksürüyorum. Tedavi olmak istiyorum" dedi.

Seyyar satıcı baba Mehmet A. ise, çocuğunu Milli Eğitim'den aldığı 60 YTL'lik eğitim yardımı ile okula gönderebildiğini belirterek, "Kaş yapalım derken göz çıkardık. Ben bir çözüm yolu bulamıyorum" diye konuştu.

Zübeyde Hanım İlköğretim Okulu Müdürü Tekin Ateş ise küçük kızın sigara kullanmasınının ürkütücü olduğunu söyleyerek "Durumu bize rehber öğretmenimiz bildirdi. Küçük kızımızın sigarayı bırakması için gereken desteği sağlayacağız" dedi.

Haberin Devamı