Gazete Vatan Logo

PKK'nın katlettiği 10 köylü anıldı

Mardin'in Midyat İlçesi Başyurt Köyü'nde 20 yıl önce PKK'lı teröristler tarafından katledilen 7'si çocuk 10 kişi törenle anıldı

Midyat'ın Başyurt Köyü yakınlarındaki Efeler Mezrası'na 20 yıl önce baskın düzenleyen PKK'lı teröristler, 7'si çocuk 1'i kadın 10 kişiyi acımasızca katletti. Katledilen köylüler için bugün düzenlenen anma törenine Midyat Kaymakamı Mustafa Yılmaz, 70'inci Mekanize Piyade Tugay Komutan Yardımcısı Kurmay Albay M.Hakan Kocaman, Midyat Cumhuriyet Savcısı Şaban Yılmaz ile köylüler katıldı. Köylüler törende, `Bayrak inmez vatan bölünmez', "Ezelden ebede kardeşiz, hiç bir oyuna gelmeyiz', `Canlarımıza kıyan hain eller kırılsın', `Silah değil kalem istiyoruz' yazılı pankartları taşıdı. Kaymakam Yılmaz, bu tür olayların yaşanmaması, birlik ve beraberliğin korunması için ailelerden çocuklarını özellikle kızlarını okula göndermelerini istedi. Yılmaz, "Terör örgütü bölge insanının eğitimsizliğini kullandı. Yıllardan beridir masum vatandaşlarımızı katlederek, kan kustu. Eğitimli olan insanların dağda ne işi var? Ama şunu hepimiz iyi biliyoruz ki terör örgütleri amaçlarına ulaşamamıştır ve hiçbir zamanda ulaşamayacaktır. Bu vatan sahipsiz değildir" dedi.

Midyat İlçe jandarma Komutanı Yüzbaşı Önder Sazak, terör örgütünün yıllardan bu yana Midyat halkını mağdur ettiğini ancak, buna karşın ilçe halkının huzur ve barış içinde yaşamanın nasıl olduğunu dünyaya kanıtladığını söyledi. Sazak, "Eli kanlı PKK terör örgütü masum insanların canına kastetmek, hain ve kalleşçe, savunmasız insanlara zarar vermek istemektedir. Halk için mücadele demek masum vatandaşlarımızı hedef alan terörist saldıralar yaparak onları katletmek değildir. Halkın emeğine, huzuruna ve değerlerine saygılı olmak demektir" dedi. Törende katledilen köylüler için dualar okunduktan sonra köylülere yiyecek yardımı yapıldı.

Haberin Devamı