Gazete Vatan Logo

En değerli araziye bu kez TOKİ gözünü dikti

Uyguladığı gelir paylaşımı projeleri ile arazilerin değerinin en az 4-5 kat artmasını sağlayan TOKİ, gözünü özelleştirme kapsamında satışa çıkarılacak ve yerli-yabancı devlerin peşinde koştuğu İstanbul Zincirlikuyu’daki araziye dikti

Daha önce, Maliye Bakanlığından “konut yapımı amacıyla tahsis edilen hazine arazilerinin 3. şahıslara satılmaması” konusunda uyarı yazısı alan TOKİ, bu kez Başbakanlık, Maliye ile Bayındırlık Bakanlıkları’na yazı göndererek, Hazine arazilerinin değerlendirilmesi konusunda TOKİ’ye kanunla verilen yetkileri hatırlattı. TOKİ, “kanun gereği, hazine, belediye, özel idare ve Vakıflar Genel Müdürlüğü mülkiyetindeki arazi ve arsaların satış muamelesine tevessül etmeden önce idarenin görüşünün alınmasının gerektiğini” bildirdi.

İNŞAATIN YÜZDE 35’İ RESİDENCE
İstanbul’un en değerli yerlerinden biri olan Zincirlikuyu’daki arazinin satışında özel bir ihale yöntemi kullanılacak. Böylece fiyatın azami düzeye ulaşması sağlanacak. Yeni belirlenen imar planında inşaat alanının yüzde 35’i residence’a, yüzde 30’u otel ve kongre salonlarına, yüzde 15’i ticarete, yüzde 10’u ofislere ayrılacak.