Gazete Vatan Logo

City’s Nişantaşı en pahalı alışveriş merkezi oluyor

Bu yılın ikinci yarısında açılacak İstanbul Nişantaşı’ndaki alışveriş merkezi City’s, 200 euroluk metrekare fiyatıyla Akmerkez, Kanyon ve Metrocity’yi bile geçti. En ünlü markaların yer alacağı City’s’deki 90 dükkan için 4 binden fazla talep geldi

İstanbul’da birbiri ardına inşaatına başlanan alışveriş merkezlerindeki birim metrekare fiyatları tavan yapıyor. Bugüne kadar kuyumculuk sektöründe adından söz ettiren Gülaylar Group’un Nişantaşı’nda yaptığı City’s Nişantaşı İstanbul’un en pahalı alışveriş merkezi unvanını alacak.

City’s Nişantaşı, kira rakamları ile Akmerkez, Kanyon, Metrocity ve Cevahir gibi popüler alışveriş merkezlerini sollayacak. City’s Nişantaşı’nda birim metrekare fiyatı 100-200 euro arasında değişiyor.

EN ÜNLÜ MARKALAR OLACAK
Şimdiye kadar yapılan alışveriş merkezleri içinde en yüksek kira fiyatına sahip olan ve sadece 90 mağaza alanı bulunan City’s Nişantaşı’na yer almak için 4 binden fazla talep geldi. City’s Nişantaşı’ndaki fiyatların yüksek olmasının sebebi ise çok butikli bir alışveriş merkezi yapılmak istenmesi.

Champ Elysees ve 5th Avenue’da görebilecek mağazaların yer alacağı 125 milyon dolara malolacak City’s Nişantaşı, 2007’nin ikinci yarısında hizmete girecek. City’s’de, Dolce Gabbana, Ferre, Fendi gibi markaların yanı sıra Machka, İpekyol, İnci ve Beymen gibi yerli markalar da yer alacak.

4 BİN BAŞVURU GELDİ
City’s Nişantaşı’nın Türkiye’deki yıldız projelerden biri olduğunu belirten AVM Partners Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Yurdum, “Burası hiç alışveriş merkezi olmayan bir bölgede yer alıyor. Nişantaşı’nın çehresi bu projeyle daha da değişecek. Projede Türkiye’ye ilk kez girecek markalar ve designer markalar yer alacak. Sadece 90 mağaza olduğu için Nişantaşı’nda yer almak isteyenlerden büyük ilgi gördü, 4 binden fazla başvuru aldık. Şu anda burada yer alacak mağazaların yüzde 50’si ile el sıkıştık, diğer yüzde 50 bir ay içinde netleşecek” diye konuştu.

Alışveriş merkezinin mülkiyetini 33 yıllığına Terakki Vakfı’ndan yapı-işlet-devret modeliyle alan Gülaylar, arsa için Terakki Vakfı’na 33 yıl içinde 95 milyon dolar ödeyecek. 33 yıl sonra da işletmeleri için, alışveriş merkezini vakfa bırakacak.

Bağdat Caddesi’nin kapalısı geliyor
Türkiye’dekİ en pahalı ilk 3 alışveriş merkezi içinde City’s Nişantaşı dışında Akmerkez ve yapımı devam eden Bakırköy Alışveriş Merkezi’nin yer aldığını söyleyen Aydın Yurdum, “Akmerkez’de fiyatlar şu anda 100-200 dolar civarında, ancak kiralanabilir yer yok. Üçüncü olarak Carousel karşısında yapılan Bakırköy Alışveriş Merkezi’nde metrekare fiyatları 160-200 dolar. 180 mağaza yer alacak, daha şimdiden yüzlerce başvuru aldık” dedi.

Bir diğer dikkat çekici projenin de Kozyatağı’nda yer alacak Palladium olduğunu belirten Yurdum, “Daha çok modaya dönük mağazalar yer alacak. Bağdat Caddesi’nin kapalı hali gibi olacak. 2008 Mart’ta hizmete girecek Palladium’da 1700 metrekarelik bir hipermarket ve 10 sinema salonu da bulunacak” diye konuştu.

100 alışveriş merkezi yapıldı
Tüm yurtta kira bedellerinin İstanbul’daki gibi yüksek olmadığı savunan Aydın Yurdum, “Tek tek bakıldığında rakamlar yüksek görünebilir, ancak ortalama daha aşağıdadır. Büyük metrekarelerde rakamlar daha düşük olur. Ortalama metrekare fiyatları 30-50 dolarlar arasında dolaşıyor” dedi.

Türkiye genelinde 32 tanesi İstanbul’da, 12’si Ankara’da, 9’u İzmir’de olmak üzere 100 alışveriş merkezi var. Bu da toplamda 2 milyon metrekare kiralanabilir alan anlamına geliyor. Bunun yüzde 45-50’si ise İstanbul’da yer alıyor.

Haberin Devamı