Gazete Vatan Logo

Mercedes’le yola devam

Schumi F1’e veda etti, Michelin pistlerden çekildi. Ama sahnede yeni isimler var. Şampiyon Alonso artık Mercedes koltuğunda. İlk yarış için bugün gaza basılıyor

HIZ bir tutkuysa, Formula 1 bu tutkunun en üst seviyesidir. Ve bu hız sevdasıyla F1, 58. sezonuna başlıyor. 18 Mart’ta Albert Park’ta izleyicilere merhaba diyecek motorsporları dünyasının en büyük şovu 17 yarış süren bir serüvenin ardından 21 Ekim’de yeni şampiyonuyla bizi tanıştıracak.

2007 aslında sorunlarla başlıyor. Önümüzdeki sezonun sonunda FIA ile F1 motor sağlayıcıları arasındaki ’Concorde Anlaşması’ (Tv gelirleri, reklam gelirleri ve şartları, yarış ve araç koşulları) sona erecek. Ve hâlâ 3 büyükler (BMW, Mercedes ve Honda) ile sözleşme yenilenmemesi büyük bir sorun.

SCHUMİ VE MİCHELİN’İN VEDASI
BÜTÜN bürokratik problemlerin yanında her yeni sezonda olduğu gibi bu senede de birçok yenilik göze çarpıyor. Öncelikle en büyük iki değişiklik; kariyerini anlatmaya vakit ve yer olmayan Michael Schumacher artık sahnede değil. 7 şampiyonluğun ardından geçen sezon sona kadar süren rekabet ve ’Kral’a yakışır bir veda... Diğer büyük değişiklik ise F1’in artık sadece bir tek lastik sağlayıcısı var: Bridgestone. Michelin’in şampiyon olup veda etmesiyle tek kalan Japon firma artık tüm takımlara eşit uzaklıkta. Birçok mekanik uygulamaya yönelik düzenlemelerinin yanında en dikkat çekici değişiklik ise; artık ’güvenlik aracı’ pistteyken hiçbir araç ’pit stop’ yapamayacak.

ŞAMPİYONLAR MERCEDES’TE
SON iki sezonun şampiyonu Fernando Alonso, “Demir alma vakti gelmişse zamandan...” diyerek Mercedes’in yolunu tuttu. Alonso’nun, dayanıklılığıyla nam salmakla kalmayıp son iki sezonda sadece 3 kere finiş göremeyen şampiyon Renault’sundan sonra, hızı ön planda tutup, süreklilik sorunu yaşayan Mercedes’teki kaderinin ne olacağını 2007 gösterecek. Onun takım arkadaşı ise geçen sezon ’GP2 Series’ şampiyonu Lewis Hamilton. Sezonun diğer favorileri ise Schumi’nin yanında iyi bir staj dönemi geçiren Massa ve hızından kimsenin süphe etmediği Raikkonen’li Ferrari, Button’lı, Barrichello’lu Honda ve son şampiyon Renault.

Haberin Devamı